17 september 1981 – OOK GIFSCHANDAAL RONDOM DORDTSE WIJK DE STAART

Dordrecht – In de Dordtse wijk De Staart wordt gif gevonden. Zo’n 1.500 huizen staan op zwaar vergiftige grond. Het gif is afkomstig van de Chemische Industrie Rijnmond, die het in de jaren ’60 op een belt stortte. Uiteindelijk worden er 106 woningen gesloopt.

 

17 september 1637 – EERSTE STATENBIJBEL OVERHANDIGD IN DEN HAAG

Den Haag – Aan de Staten-Generaal wordt de eerste Statenvertaling overhandigd, de eerste officiële Nederlandstalige bijbelvertaling. Het boek is rechtstreeks vertaald uit het Hebreeuws, Aramees en Grieks. De opdracht voor de vertaling kwam van de Synode van Dordrecht (1618). De overheid betaalde de vertaling.

 

17 september 1974 – HAAGSE GIJZELING IN FRANSE AMBASSADE TEN EINDE

Den Haag – Na een gijzeling in de Franse ambassade uit Den Haag die ongeveer vier dagen duurde zijn alle gijzelaars weer vrij. De Japanse gijzelnemers, die de vrijlating eiste van een Japanner uit een Franse cel, mogen wegvliegen in een Boeing naar Syrië. Op Schiphol wordt de ambassadeur vrijgelaten. Het is de eerste grote gijzelingsactie op Nederlandse bodem, die uiteindelijk geen levens kost.

 

17 september 2004 – ONDERZOEK HEROPEND IN SCHIEDAMMER PARKMOORD

Schiedam – Justitie heropent het onderzoek naar de moord op de 10-jarige Nienke Kleiss uit Schiedam. Bij de politie heeft iemand een volledige bekentenis gedaan over de moord, terwijl Kees B. al twee jaar een celstraf uitzit voor de dood van het meisje. De nieuwe verdachte, Wik H., zat voor een ander delict in de cel.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.