01 januari 2015 – VREUGDEVUUR DUINDORP GROOTSTE VAN DE WERELD

Scheveningen – Op het strand bij Scheveningen wordt het grootste vreugdevuur ter wereld aangestoken. De palletstapel van de buurt Duindorp is 15 bij 15 meter. Er zitten 30.000 pallets in verwerkt. Het vuur krijgt een plekje in het Guinness Book of Records. Het aansteken van vreugdevuren wordt ook opgenomen in de lijst van nationaal erfgoed.

 

01 januari 1978 - OPSTAND VROUWEN IN ROTTERDAMSE GEVANGENIS

Rotterdam – De Rotterdamse politie heeft in de oudejaarsnacht met veel vertoon een dreigende opstand in de vrouwenafdeling van de gevangenis neergeslagen. De vrouwen kwamen in opstand tegen het besluit van de rechter dat vrouwen niet evenveel betaald krijgen voor werken in de gevangenis. Pas vroeg in de ochtend keert de rust terug in de gevangenis.

leer más: Protestar mujer con el Año Nuevo en la cárcel de Rotterdam

 

01 januari 1991 – STRANDJUTTEN NAAR TELEVISIES, WASMACHINES EN KOELKASTEN

Scheveningen – Op het strand van Scheveningen spoelt de lading aan land van een gekapseisd schip. Het schip was kort daarvoor losgetrokken, maar maakte meteen slagzij. Daardoor spoelen koelkasten, televisies en wasmachines op het strand terecht. Erg lang duurde het jutten niet, want de politie greep in en de wind draaide, waardoor de spullen verder de zee opdreven.

 

01 januari 2008 - EXPLOSIE BIJ KERSTBOMENVERBRANDING VLAARDINGEN

Vlaardingen – Bij een traditioneel vreugdevuur aan de Broekweg in Vlaardingen vindt een explosie plaats. Bij zo’n 80 huizen springen de ruiten. Bewoners hadden vlak voor het aansteken van de kerstbomenverbranding benzine geroken. Omdat het al de tweede keer is in een paar jaar tijd is voor burgemeester Bruinsma de maat vol; er komt voorlopig geen vreugdevuur meer. Pas in 2013 worden er weer voor het eerst kerstbomen in brand gestoken op de Broekweg.

leer más: Explosión en el árbol de Navidad anual quema Vlaardingen

01 januari 2010 – VUURWERKBRAND IN DORDTSE WOONWIJK

Dordrecht – Op nieuwjaarsdag breekt er brand uit in een vuurwerkopslagruimte midden in een woonwijk. Doordat oud- en nieuw net achter de rug is, ligt er niet veel vuurwerk opgeslagen. Ook werken de veiligheidsmaatregelen goed, zegt de eigenaar. De winkel is wel in de as gelegd.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.