11 februari 1969 – BEGIN ‘MONSTERPROCES VAN DE EEUW’

Utrecht/Rotterdam – In Utrecht begint het proces tegen Hans van Zon. Hij wordt verdacht van de moord op vier vrouwen. Een roofoverval zorgt ervoor dat Van Zon wordt opgepakt. Het slachtoffer overleeft een klap met een stalen pijp en sloeg alarm. De moord op de Rotterdamse Elly Hagers is volgens de rechter niet bewezen. De rechtszaak neemt tien dagen in beslag. Hans van Zon wordt meerdere keren uit de zaal gezet.

 

11 februari 2002 – PIM FORTUYN MET EIGEN PARTIJ VERDER

Rotterdam – Zijn vertrek bij Leefbaar Nederland betekent niet dat Pim Fortuyn werkloos thuis gaat zitten. Hij kondigde vanavond het begin van een eigen partij aan: LPF (Lijst Pim Fortuyn). Voorzitter Nagel van Leefbaar Nederland liet even daarvoor weten dat de scheuring tussen Fortuyn en de partij niet te herstellen is. Directe aanleiding is een Volkskrant-interview afgelopen zaterdag. Daarin liet Fortuyn weten dat hij vindt dat het verbod op discriminatie op de schop moet. Er ontstaat veel ophef, binnen- en buiten de partij.

 

11 februari 2010 – ROTTERDAM DOET ALS EERSTE STRIPPENKAART IN DE BAN

Rotterdam – In de Rotterdamse bus, tram en metro kan er niet meer betaald worden met de strippenkaart, een primeur voor Nederland. De OV-chipkaart heeft die plek volledig ingenomen. Aan de overgang was achttien jaar gewerkt. Het systeem met de pasjes was ingevoerd om het aantal zwartrijders terug te dringen. Vooral in de metro was het succesvol, ook al bleven er mensen de poortjes omzeilen.

 

11 februari 2012 – REGIO GENIET WEER VAN MOLENTOCHT

Alblasserwaard – Voor het eerst sinds 2009 wordt er weer massaal geschaatst op natuurijs in de Alblasserwaard. Het ijs was dik genoeg om een molentocht te houden. Er doen in totaal 20.000 mensen mee aan de 25, 50 of 75 kilometer.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.