15 juni 1965 – GROTE SCHEEPSEXPLOSIE IN DE BOTLEK; ZESTIEN DODEN

Rotterdam – Bij een explosie aan boord van de Noorse tanker Ronastar komen zestien mensen om het leven. De explosie aan boord van de tanker was tot op tientallen kilometers te horen. Aan boord van het schip waren schoonmaakwerkzaamheden bezig. Er raken tientallen mensen gewond. Ook springen veel mensen overboord na de explosie.

 

15 juni 2009 – EERSTE NEDERLANDSE NEANDERTHALER GEPRESENTEERD IN LEIDEN

Leiden – In het Rijksmuseum van Oudheden wordt Krijn gepresenteerd, de eerste Neanderthaler die in Nederland is ontdekt. Zijn herkenbare schedel is gevonden voor de kust van Zeeland. Volgens deskundigen is de vondst ‘een mijlpaal’. De schedelstukken zijn tussen de 40.000 en 100.000 jaar oud.

 

15 juni 2011 – SCHIEDAMSE BURGEMEESTER STAPT OP NA KRITIEK

Schiedam – De omstreden burgemeester Wilma Verver stapt op in Schiedam. Ze lag onder vuur omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan machtsmisbruik. Een persoonlijk conflict met een aannemer in Schiedam, zou voor Verver de aanleiding zijn geweest om hem uit te sluiten van opdracht van de gemeente Schiedam. Vervolgens kwamen er tal van rapporten over het wel of geen machtsmisbruik. Een deel van de rapporten over Verver was ‘onvolledig’, bleek later.

Leave a Reply

Your email address will not be published.