16 augustus 1994 – BRINKMAN TREEDT TERUG ALS FRACTIEVOORZITTER CDA

Dirksland – Elco Brinkman, de nieuwe grote man van het CDA na het vertrek van Ruud Lubbers, is niet langer fractievoorzitter. Er was het afgelopen jaar veel kritiek op Brinkman (geboren in Dirksland, opgegroeid in de Drechtsteden). Het CDA kwam in januari al zwaar onder vuur te liggen, vanwege verkiezingsplannen om de AOW te bevriezen. Ook bleek hij Commissaris te zijn bij een bedrijf dat werd verdacht van fraude. De verkiezingen van 3 mei leverde een verlies op van 20 zetels. Een partijcommissie gaf de schuld aan Brinkman. Daarna drong het partijbestuur aan op een vertrek.

 

16 augustus 1945 – VUURWERKONGELUK TIJDENS SHOW IN ROTTERDAM; 5 DODEN

Rotterdam – Tijdens de eerste naoorlogse vlootdagen in Rotterdam vindt er een explosie plaats aan boord van een Brits marineschip. Vuurwerk komt terecht op het achterdek van een marineschip, op de plek waar de rest van het vuurwerk ligt opgeslagen. De kist valt om en schiet vuurwerk op het publiek aan de Parkkade af. Vijf mensen komen om en zeker 72 mensen raken zwaargewond. Het vuurwerk werd afgestoken in verband met de vlootweek en de capitulatie van Japan, een dag eerder.

 

16 augustus 1998 – EUROPEES KAMPIOENSCHAP YOYO’EN IN SCHEVENINGEN

Scheveningen – De Jojo maakt een enorme comeback in Nederland, alhoewel onder de moderne naam Yoyo. In Scheveningen wordt zelfs op 15 en 16 augustus het Europees Kampioenschap Yoyo gehouden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.