28 mei 1997 – PRESIDENT CLINTON BEZOEKT ROTTERDAM, DEN HAAG EN DELFT

Rotterdam – Voor de eerste keer in de geschiedenis bezoekt een Amerikaanse president tijdens zijn regeringsperiode Rotterdam. Bill Clinton komt naar Nederland ter ere van het 50-jarig jubileum van het Marshall-plan. Clinton bezoekt ook Den Haag en Delft. De maatregelen zijn wel omvangrijk; zo worden snelwegen afgesloten en is er een vaarverbod, tijdens een herdenkingsplechtigheid op de Nieuwe Maas.

 

28 mei 1968 – ROTTERDAMSE KUNSTSCHILDER KEES VAN DONGEN OVERLEDEN

Monte Carlo/Delfshaven – In zijn woonplaats Monte Carlo overlijdt de Rotterdamse kunstschilder Kees van Dongen. De 91-jarige portrettist woonde een groot deel van zijn leven in Frankrijk, waar hij bevriend raakte met artiesten als Matisse, Picasso en Modigliani.

 

28 mei 1995 – SUPPORTERS OP DE VUIST BIJ STUDIO’S RTL4

Rotterdam – Supporters van de harde kern van FC Utrecht en Feyenoord zijn uitgenodigd voor het RTL-praatprogramma Lief en Leed, om te praten over voetballiefde en supportersgeweld. Vlak voor de uitzending meldt een groep Ajacieden zich bij de studio en dringen het RTL-gebouw binnen. De uitzending wordt geschrapt, iedereen gaat naar buiten en daar gaat de matpartij verder. De schade aan het RTL-pand bedraagt tienduizenden guldens.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.