11 februari 1929 – IJZIGE KOU TREFT HOLLAND; OUDE MAAS DICHTGEVROREN

DordrechtDoor een periode met strenge vorst vriest de Oude Maas dicht tussen Dordrecht en Zwijndrecht. En dat heeft nogal wat gevolgen. Het geheele internationale autoverkeer, dat zich hoofdzakelijk van het Zwijndrechtsche veer bedient is gestremd (Haagsche Courant, 12-02-1929). Op foto’s is te zien dat de sleepboot Dagmar vast kwam te ziten. Dat schip had de dienst van het gebruikelijke veer overgenomen. Pas na uren kunnen de opvarenden van boord gehaald worden. Later wordt er een voet- en autopad over de Oude Maas gecreëerd.

Ook op tal van andere plaatsen in de regio waren de rivieren dichtgevroren.

Auto over het ijs bij Dordrecht. Foto: Regional Streekarchief Dordrecht

leer más: Coches en el hielo en Dordrecht

11 februari 1969 – BEGIN ‘MONSTERPROCES VAN DE EEUW

Utrecht/Rotterdam –In Utrecht begint het proces tegen Hans van Zon. Hij wordt verdacht van de moord op vier vrouwen. Een roofoverval zorgt ervoor dat Van Zon wordt opgepakt. Het slachtoffer overleeft een klap met een stalen pijp en sloeg alarm. El asesinato del Rotterdam Elly Hagerstown no se ha demostrado por el tribunal. De rechtszaak neemt tien dagen in beslag. Hans van Zon wordt meerdere keren uit de zaal gezet.

11 februari 2002 – PIM FORTUYN MET EIGEN PARTIJ VERDER

Rotterdam - Zijn vertrek bij Leefbaar Nederland betekent niet dat Pim Fortuyn werkloos thuis gaat zitten. Hij kondigde vanavond het begin van een eigen partij aan: LPF (Lista Pim Fortuyn). Voorzitter Nagel van Leefbaar Nederland liet even daarvoor weten dat de scheuring tussen Fortuyn en de partij niet te herstellen is. Directe aanleiding is een Volkskrant-interview afgelopen zaterdag. Daarin liet Fortuyn weten dat hij vindt dat het verbod op discriminatie op de schop moet. Er ontstaat veel ophef, binnen- en buiten de partij.

11 februari 2010 – ROTTERDAM DOET ALS EERSTE STRIPPENKAART IN DE BAN

Rotterdam – In de Rotterdamse bus, tram en metro kan er niet meer betaald worden met de strippenkaart, een primeur voor Nederland. De OV-chipkaart heeft die plek volledig ingenomen. Aan de overgang was achttien jaar gewerkt. Het systeem met de pasjes was ingevoerd om het aantal zwartrijders terug te dringen. Vooral in de metro was het succesvol, ook al bleven er mensen de poortjes omzeilen.

11 februari 2012 – REGIO GENIET WEER VAN MOLENTOCHT

Alblasserwaard – Por primera vez desde 2009 wordt er weer massaal geschaatst op natuurijs in de Alblasserwaard. Het ijs was dik genoeg om een molentocht te houden. Er doen in totaal 20.000 mensen mee aan de 25, 50 de 75 kilometer.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.