11 mei 1991 – MEGA-ZANDKASTEEL OP BOULEVARD SCHEVENINGEN

Scheveningen – Op het strand van Scheveningen wordt een zandkasteel onthuld van 37 meter breed en 20 Meter long. Samen met studenten en vrijwilligers maakt de Amerikaan Gerry Kirk het sculptuur, wat het begin is van het International Sand Sculpture Festival in Scheveningen.

 

11 mei 2014 – DALAI LAMA HOUDT DIENST IN AHOY

Rotterdam – De Dalai Lama, de geestelijk leider van de Tibetanen, brengt een bezoek aan Nederland. Hij leidt een dienst in Ahoy in Rotterdam, die door elfduizend mensen wordt bezocht. Het is voor de Dalai Lama de zevende keer dat hij Nederland bezoekt. De Dalai Lama opende in Rotterdam ook een tentoonstelling van Tibetaanse Kunst.

 

11 mei 2017 – ROTTERDAMSE GEMEENTERAAD AKKOORD MET FEYENOORD CITY

Rotterdam – Een grote meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad gaat akkoord met de bouw van Feyenoord-city. Dat plan behelst onder meer een nieuw Feyenoord-stadion aan de Maas. Het stadion moet 365 miljoen euro gaan kosten. De gemeente Rotterdam investeert 135 miljoen euro in het stadion en de ontwikkeling van de omgeving. De rest moet komen van investeerders. Er wordt al ruim tien jaar gesproken over het nieuwe stadion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.