15 abril 2003 – GEEN LEVENSLANG VOOR MOORD OP PIM FORTUYN

Rotterdam – De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., está sentenciado a 18 años de prisión. Dat is niet levenslang, waar veel mensen aan dachten, of zelfs op gehoopt hadden (het was ook geëist). Maar volgens de rechter was er geen sprake van ‘onherstelbare schade aan de democratie’.

15 abril 1246 – DELFT KRIJGT STADSRECHTEN

porcelana de Delft – Graaf Willem II van Holland verleent zelfbestuur aan de inwoners van Delft. Zo mochten ze onder meer recht spreken. Het stuk wordt ondertekend door de tante van Willem II, Richardis. Zij wordt daarom gezien tot stichter van de stad. Delft als nederzetting is waarschijnlijk een stuk ouder. Deplaats ontstond in de elfde eeuw.

15 abril 2004 – JONG FEYENOORD-SPELERS BELAAGD DOOR AJACIEDEN

Amsterdam/Rotterdam – Na afloop van de beloftenwedstrijd Jong Ajax – Jong Feyenoord wordt het veld bestormd door Amsterdamse hooligans. Zij gingen Feyenoorders te lijf. Robin van Persie wordt ingesloten en krijgt meerdere klappen voordat hij de kleedkamer weet te bereiken. Ploeggenoot Jorge Acuna schiet hem te hulp en krijgt zoveel klappen dat hij naar het ziekenhuis moet. Trainer Mario Been wordt met een mes achternagezeten.

15 abril 2007 – MARATHON ROTTERDAM INGEKORT VANWEGE DE HITTE

Rotterdam - Op 15 april is ingekort vanwege de hitte. Door de 27 graden is het te gevaarlijk om de 42 kilometer uit te laten lopen. Mensen moeten na de Erasmusbrug rechtdoor lopen richting de finish op de Coolsingel, in plaats van het rondje rondom het Kralingse Bos. Dertig lopers gaan naar het ziekenhuis, na oververhitting. Twee mensen moesten worden gereanimeerd. Toch krijgt iedereen zijn medaille.

15 abril 1937 – EERSTE SNELWEG VAN NEDERLAND GEOPEND: LA HAYA – UTRECHT

Voorburg – De eerste snelweg van Nederland wordt geopend: de weg tussen Den Haag en Utrecht. Het eerste wegvak ligt tussen Voorburg en Zoetermeer. Het stuk is 12 kilometer lang. Op dat moment is de Rijksweg 13 al vier jaar open, maar omdat die weg geen middenberm had, wordt dit niet als snelweg gezien.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.