17 januari 1972 – TEGENSTANDERS BEZETTEN HALF GESLOOPTE KONINGINNEKERK

Rotterdam – In een wanhoopsdaad om de half gesloopte Koninginnekerk in Rotterdam-Crooswijk van de sloop te redden, klimmen tegenstanders van de sloop in het kerkgebouw. In de weken ervoor was (tevergeefs) geprobeerd om de kerk aan te kopen, een monument van te maken of de politiek de sloop tegen te laten houden. Op de plek van de kerk komt een woonflat voor senioren. Later wordt de kerk uitgeroepen tot ‘mooist gesloopte kerk van Nederland’ (2013).

Reine Church in Rotterdam, Police in church. Foto: Rob Mieremet, National Archives / Anefo.

read more: Students occupy church of Rotterdam church demolition

17 januari 1976 – VIJFLING GEBOREN BIJ ’s-GRAVENZANDSE FAMILIE

Rotterdam – Bij familie Den Outer uit ’s Gravenzande is het groot feest als de moeder in het Sophia Kinderziekenhuis is bevallen van vijf kinderen. De drie jongens en twee meisjes hebben eerst wat ademhalingsmoeilijkheden, maar maken het daarna vrij snel goed. De moeder was behandeld voor onvruchtbaarheid in Rotterdam. De kans op meerlingen was bekend. In de zomer krijgt de familie bezoek van Koningin Juliana.

koningin Juliana brengt werkbezoek aan het Westland, koningin Juliana in s-Gravensande ontmoet familie Den Outer met vijfling. Foto: Bert Verhoeff, National Archives / Anefo

17 januari 2013 – RUSSISCHE DISSIDENT PLEEGT ZELFMOORD IN ROTTERDAMSE CEL

Rotterdam – Het Russische oppositielid Aleksandr Dolmatov pleegt zelfmoord in een cel van het detentiecentrum Rotterdam-The Hague Airport. Hij was kort daarvoor naar Nederland gevlucht, na bedreigingen in Rusland, maar hier werd hij uitgewezen. Volgens de inspectie Veiligheid en Justitie was dat niet terecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.