19 februari 1983 - RSV en el borde de ABISMO

Rotterdam - El tribunal de Rotterdam aplazamiento del pago de la subvención el astillero Rotterdam Rin-Escalda-Verolme. En años anteriores se 2,7 mil millones de florines insertan en el patio, pero el sitio continúa funcionando pérdidas. Er volgt (Por primera vez desde 1956) una investigación parlamentaria sobre lo que salió mal en torno a Rotterdam astillero.

19 februari 1989 - TREN más largo del mundo por región

Zwijndecht - Desde el patio Kijfhoek es el tren de pasajeros más largo del mundo se fue a un viaje a Eindhoven. tren 1607 metros de largo no tiene pasajeros a bordo. La presentación, que también figura en el Libro Guinness de los récords mundiales, está en el contexto del 150 aniversario de los Ferrocarriles Holandeses.

19 februari 1846 – MINISTER DREIGT MET DUEL MET KAMERLID

Den Haag – Na een aanvaring in de Tweede Kamer tussen minister van Financiën Van Hall en het liberale kamerlid Edmond Van Dam Van Isselt daagt de minister het kamerlid uit tot een duel.

De ruzie ging over een brief die het departement wel of niet had verstuurd. Het kamerlid verwees naar de verstuurde brief, terwijl de minister ontkende dat de brief was verstuurd. “Indien zoo iets buiten deze vergadering gezegd was, zou ik het voor laster verklaren!”, riep Van Hall.

Tijdens het debat daagde Van Hall het kamerlid uit tot een duel omdat hij zich aangetast voelde in zijn eer. Zoals gebruikelijk (en verplicht) wezen beide heren secondanten aan. Die waren gelukkig verstandig en wisten de twee kemphanen ervan te overtuigen dat duelleren toch niet zo verstandig was. Uiteindelijk kwam er een schriftelijke verklaring, waarin de minister toegaf dat hij niet de intentie had om het kamerlid te beledigen.

In 1854 komt het opnieuw bijna tot een duel, maar ook dan blijken de secondanten het meest verstandig te zijn.

Bron: Corvinus