02 abril 1973 - VERONICA ACCIDENTAL EN TIERRA en Scheveningen

La Haya - Een orkaan teistert Nederland (met windstoten tot 135 km/u en zeker vier mensen komen om. Maar ook het zendschip van Radio Veronica komt in de problemen. Het personeel moet van boord.

Technicus Ruud Doets nam om vier minuten voor half elf afscheid van zijn luisteraars.

Dit is de laatste uitzending van Veronica. Blijf ons steunen. Onze vrouwen kunnen gerust zijn. Alles is goed met ons

(Ruud Doets, technicus Radio Veronica)

De woorden waren misschien geruststellend, maar de problemen waren vrij groot. Het schip werd anderhalf uur eerder van zijn ankers gerukt en lag (het schip heeft geen motor) als een speelbal van de golven op het water. Ook een reserveanker brak.

Toen water het schip binnen begon te lopen werd een eerste noodsignaal verstuurd. Daarop werd besloten om de bemanning van boord te halen. Met reddingsboot Bernard van Leer werden tien mensen veilig aan de kant gebracht.

Er werd ook nog een poging gedaan om het schip naar een veiliger plek te slepen, maar de sleepboot uit de Rotterdamse haven kon het schip niet bereiken.

Werkzaamheden bij gestrande radio-zendschip Veronica op strand bij Scheveningen (07-04-1973). Foto: Hans Peters, Nationaal Archief/Anfo

Ook Radio Nordzee moest de uitzendingen staken, omdat de golven op zee in de buurt kwamen van de hoogspanningskabels in de mast. Daardoor dreigde aan boord de stroom uit te vallen.

Het schip trekt vele duizenden kijkers. En dat allemaal vlak voor een hoorzitting op 18 april in de Tweede Kamer over de toekomst van piratenradio.

02 abril 1991 - ROTTERDAM PRIMERA periódico publicado

Rotterdam – Aparece la primera edición de la Rotterdam Dagblad, después de una fusión entre el Rotterdam Periódico y la libre Volk. Het Vrije Volk fue el sucesor del Pueblo. Qué periódico apareció por primera vez en 1900. Después de la Segunda Guerra Mundial, el nombre fue cambiado a 'Het Vrije Volk'.

02 abril 2008 – LUCIA DE B. LIBERADO

Den Haag – En la madrugada de Lucía de B., una enfermera de La Haya, publicado. Fue condenada con anterioridad a la vida, por la muerte de siete pacientes. Si parece que las víctimas murieron por causas naturales, es la evidencia en el caso de distancia y la mujer debe ser liberado. La investigación se vuelve a abrir. Pas in 2010 hay una absolución definitiva.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.