02 februari 1983 – BOMMELFILM IN PREMIÈRE

Rotterdam – In het Amsterdamse Tuschinski-theater gaat de film ‘Als je begrijpt wat ik bedoel in première’. De animatiefilm, gebaseerd op de strips van Rotterdammer Marten Toonder, wordt onder andere gezien door Prinses Juliana. De film gaat over de draak Zwelgje die wordt opgevoerd door Olie B. Bommel.

 

02 februari 1944 – DUIVELUITBANNERS PLEGEN MOORD

LeerbroekIn het plaatsje Leerbroek (bij Meerkerk) wordt een 25-jarige zoon van een boerenfamilie om het leven gebracht. Hij werd vermoord door de rest van het gezin, omdat het slachtoffer bezeten zou zijn door de duivel. Als de politie ter plaatste komt, zou de moeder nog een klomp vlees in haar handen hebben gehad, the newspapers, die de familie voor ‘godsdienstwaanzinnigenuitmaken.

read more: Son lynched by religious fanatic family

 

02 februari 1990 – PEPER SLAAT EERSTE MUNT VOOR 650-JAAR ROTTERDAM

Rotterdam – Burgemeester Peper van Rotterdam laat in de Rijks Munt in Utrecht de eerste ‘Porter’, de munt ter ere van het 650-jarig bestaan van Rotterdam. Er worden 100.000 stuks geslagen. Dit jaar worden er allerlei activiteiten gehouden ter ere van de verjaardag van Rotterdam, maar in februari zijn sommige programmadelen al geschrapt. Zo is de komst van een beeld in de rivier al geschrapt vanwege geldgebrek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.