02 juni 1982 – STONES ZETTEN KUIP OP Z’N KOP

Rotterdam – The Rolling Stones beginnen aan een serie van drie uitverkochte concerten in de Kuip. De 40.000 bezoekers krijgen een in totaal 7 uur durende show (inclusief vooroptredens) voorgeschoteld. De media is duidelijk: het was top en de grote verliezers waren degenen die er niet bij waren.

 

02 juni 1987 – INVAL IN SCHIEDAM VANWEGE WAALS-NEDERLANDS AFVALSCHANDAAL

Schiedam – De politie doet een inval bij een bedrijf in Schiedam, omdat het jarenlang zonder vergunning afval heeft gedumpt uit Rotterdam, Den Haag, Dordt, Oud-Beijerland, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Leidschendam. Alleen al in 1985 ging het om 50.000 ton zwaar vergiftigd afval. Volgens de papieren zou het afval gereinigd worden in Vlaanderen, maar dat bedrijf bestaat helemaal niet.

 

02 juni 1991 – BEKERFINALE FEYENOORD – DEN BOSCH CHAOS; MEERDERE RECHTSZAKEN

Rotterdam – De bekerfinale in de Kuip tussen Feyenoord en BVV Den Bosch (1-0) verloopt nogal chaotisch, doordat Feyenoord-supporters in de tweede helft meerdere keren het veld op komen. Scheidsrechter Blankenstein laat uiteindelijk vlak voor het einde (en na meerdere keren staken) de ploegen definitief inrukken. Den Bosch eist dat een deel van de wedstrijd overgespeeld wordt en stapt naar de rechter. Die stelt de club in het gelijk, maar dat wilde Feyenoord nog niet. Uiteindelijk bepaalt de rechter in hoger beroep dat de einduitslag toch blijft staan.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.