20 juni 2006 – TAS MET LICHAAMSDELEN GEVONDEN LANGS DE MAAS

Rotterdam – In een tas langs de Maas in Rotterdam-Feijenoord worden lichaamsdelen gevonden door een voorbijganger. Na onderzoek, met onder meer een reconstructie van het hoofd van het slachtoffer, blijkt dat het gaat om Géssica. Al vrij snel krijgt ze de bijnaam ‘Het Maasmeisje’. Haar vader wordt voor de moord veroordeeld tot 8 jaar cel, maar overlijdt na twee jaar in zijn cel aan een natuurlijke dood.

20 juni 1987 – DS’79 VERRAST CAMBUUR; PROMOTIE NAAR DE EREDIVISIE

Leeuwarden/Dordrecht – Geheel onverwacht promoveert de Dordtse voetbalclub DS’79 naar de Eredivisie, na een 2-0 overwinning bij Cambuur Leeuwarden. De winst van de nacompetitie leek een zekerheidje voor de Friezen, die aan een thuisoverwinning genoeg hadden voor promotie. Saillant detail: Kistemaker werd het seizoen ervoor nog laatste met Cambuur en degradeerde na een ‘rampseizoen’. Nu promoveerde hij in Leeuwarden met DS. DS zet een (op dat moment) record neer door als nummer negen van de ranglijst alsnog te promoveren.

20 juni 2009 – CLIFF-SPRINGEN BIJ ROTTERDAMSE LEUVEHAVEN

Rotterdam – In Rotterdam wordt éénmalig het evenement Cliff Diving gehouden. De deelnemers springen van 26 meter hoogte naar beneden in een klein badje. Het evenement vindt plaats in de Leuvehaven. BN’ers mogen ook een poging doen. Een van hen is topturner Yuri van Gelder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *