22 maart 1621 - HUGO DE GROOT ONTSNAPT UIT LOEVESTEIN IN BOEKENKIST

Gorinchem – De Delftse rechtsgeleerde Hugo de Groot, die een levenslange gevangenisstraf uitzit in Slot Loevestein, weet te ontsnappen in een boekenkist. Vanwege de festiviteiten werd de kist niet gecontroleerd. In Gorinchem verkleed hij zich en vlucht hij naar Brabant.

leer más: convicto de toda la vida se escapa de la prisión estantería

22 maart 1979 - BRITSE AMBASSADEUR IN KOELEN BLOEDE VERMOORD

La Haya - De Britse ambassadeur in Nederland wordt voor zijn huis in bij een snel uitgevoerde aanslag doodgeschoten. Su mayordomo sobrevivir el ataque no. De aanslag wordt niet opgeëist, maar de politie gaat er al snel vanuit dat de Noord-Ierse IRA-beweging achter de aanslag zit. Kort daarvoor werd door de IRA gewaarschuwd voor ‘aanslag op Britse doelen op het Europese vasteland.’

El coche de Sir Richard Sykes en el Hospital Westeinde. Foto: Haya Municipal / Robert Scheers

también leer: embajador británico murió en La Haya

22 maart 1994 – LAATSTE LICHTSCHIP BINNENGEHAALD

Hellevoetsluis – Lichtschip De Noord-Hinder loopt de haven binnen van Hellevoetsluis. Het was het laatste overgebleven lichtschip van Nederland. Het schip maakt plaats voor een immense boei, voorzien van elektronica en zonnepanelen. Saillant is dat de Noord-Hinder ook de eerste plek was (1859) waar een lichtschip werd geplaatst.

22 maart 1998 – VAN KOOTEN EN DE BIE STOPPEN OP TV

Den Haag – Het Haagse tv-duo Kees van Kooten en Wim de Bie maken in hun laatste uitzending van het seizoen bekend dat ze stoppen met hun gezamenlijke televisieoptredens. De twee werden bekend met typetjes zoals Jacobse en Van Es (‘vrije jongens’), de Vieze Man en wethouder Hekking. Van ruzie is geen sprake, zeggen de twee.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.