23 abril 1968 - BRAND OP DE PIER VAN SCHEVENINGEN

Scheveningen - Een brand op de Pier van Scheveningen heeft voor vele miljoen gulden aan schade opgeleverd. De brand begon in een friteszaak en verspreide zich over de hoofdpier. Over ongeveer 100 meter is de pier nu beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen.

leer más: Grote schade na brand op de pier van Scheveningen

23 abril 1752 – BIZARRE TAFERELEN IN DE KERK NU OOK IN ALBLASSERWAARD

Papendrecht – Halverwege de achttiende eeuw gaat een golf van bijzondere kerkdiensten over het land. Mensen schokken en beven tijdens de kerkdienst, aangemoedigd door de predikant. De vreemde diensten beginnen in Nijkerk, maar trekken dan over een groot deel van Nederland. In onze regio is Papendrecht als een van de eerste plaatsen aan de beurt.

Una impresión de los tumultos Nijkerkse de Reinier Vinkeles (1788, Atlas Van Stolk) © Atlas van Stolk

leer más: pastor de la iglesia Papendrechtse pone sobre pilotes

23 abril 1995 – TIENDUIZENDEN TURKEN VOEREN ACTIE TEGEN OVERHEID

Den Haag – Zo’n 25.000 Turken voeren actie in Den Haag tegen de Nederlandse overheid, omdat die heeft toegestaan dat op 12 abril 1995 in Den Haag het Koerdisch Parlement in Ballingschap is opgericht. De demonstranten komen zelfs uit Duitsland en België. Tijdens de protestmars wordt ook de Griekse ambassade aangevallen, die toevallig langs de route ligt.

23 abril 2006 – HONDERDEN (OMSTREDEN) ARRESTATIES NA FEYENOORD – AJAX

Rotterdam - Na afloop van Feyenoord – Ajax worden tussen de 600 en 800 Feyenoord-supporters aangehouden op het viaduct over het spoor, bij het stadion. De supporters zouden zijn opgepakt omdat ze niet luisterden naar de oproep van de politie om van de brug af te gaan. Maar volgens de supporters konden ze geen kant op, omdat aan beide kanten van de brug politie stond. De groep aangehouden supporters bestond voor een deel uit vrouwen, kinderen en oudere mensen. Die werden urenlang in een parkeergarage van een politiebureau vastgehouden.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.