Skip navigation

23 oktober 1967 – GIF OP BODEM VAN DE MAAS NA SCHEEPSONGELUK

Rotterdam – Bij een ongeluk met het binnenvaartschip Eljaco komen 350 vaten van het zeer giftige parathion op de bodem van de Maas te liggen. De dreiging is zo groot dat het drinkwaterbedrijf besluit om geen water meer uit de rivier te pompen. Later blijkt dat alle parathionvaten nog intact zijn.

23 oktober 1969 – DUITSER ZWEMT VAN ZWITSERLAND NAAR HOEK VAN HOLLAND

Hoek van Holland – De Duitser Klaus Pechtstein wordt in Hoek van Holland door honderden mensen opgewacht. Hij heeft net de marathon-zwemtocht van Zwitserland naar Hoek van Holland afgerond. Hij heeft kortom de hele Rijn afgezwommen. En ook al was het water heel wat minder schoon dan tegenwoordig, er is meteen kritiek op zijn prestatie. Veel rekenmeesters denkt dat hij heeft valsgespeeld, omdat ze twijfelen aan zijn hoge zwemsnelheden.

Lees verder: Duitser voltooit zwemtocht door de Rijn, maar is het wel waar?

23 oktober 2007 – ROTTERDAMSE HUISJESMELKER UITGEKOCHT

Rotterdam – De gemeente Rotterdam neemt voor 10 miljoen euro alle panden over van de beruchte vastgoedhandelaar en huisjesmelker Cees Engel over. Daar zit wel een bijzondere voorwaarde bij: Engel mag geen vastgoed in Rotterdam meer bezitten of verhuren. De panden werden, volgens de gemeente, veelal gebruikt voor illegale bewoning, hennepteelt en drugshandel. Engel duikt later weer op als beheerder van de beruchte Camping Oranje in de gemeente Zundert.

Lees verder: Gemeente Rotterdam legt tien miljoen op tafel en zet ‘krottenkoning’ Cees Engel de stad uit

23 oktober 2012 – ROEMRUCHT SPARTA-FEIJENOORD (HONKBAL) FAILLIET

Rotterdam – De Rotterdamse honkbalvereniging Sparta-Feyenoord houdt op met bestaan. De club zit zo diep in de financiële problemen, dat de rekeningen onmogelijk betaald kunnen worden. De gemeente Rotterdam had een ultimatum gesteld aan de club. Sparta Honkbal werd in de jaren ’60 en ’70 negen keer landskampioen. In 2002 fuseerden de club met Feyenoord.