27 april 1994 – WASMIDDELENOORLOG RONDOM OMO POWER

Rotterdam – De concurrentiestrijd tussen Procter & Gamble en het Rotterdamse Unilever kent een hoogtepunt, met de wasmiddelenoorlog rondom Omo Power. Het nieuwe product (met accelerator) zou ook op lage temperaturen schoon wassen, zegt Unilever. Maar uit tests blijkt dat er bij hoge temperaturen gaten in de kleding ontstaan, meldt Procter & Gamble op 27 april 1994. Unilever dreigt nog met een rechtszaak, maar moet later toch bakzeil halen.

 

27 april 1902 – SUCCESVOLLE PROEF MET DRAADLOZE TELEGRAAF

Scheveningen – Vanuit Villa Jacobson in Scheveningen slagen ingenieurs erin om contact te maken met een marineschip, dat tachtig kilometer verderop ligt. De commandant van de ‘Evertsenstuurt ‘de beste wenschen voor het herstel van den Koninginper telegraaf door naar Scheveningen, waar twee ministers en tal van hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren.

 

27 april 1985 – INVAL BIJ ROTTERDAMSE COMMUNE OM MOGELIJK MISBRUIK

Rotterdam – De politie doet een inval bij een commune aan de Schiebroekselaan in Rotterdam en haalt er zes kinderen uit huis. Binnen de linkse groep (met 25 ouderen en een onbekend aantal kinderen) zou sprake zijn van ontucht met de kinderen. De verdenkingen zijn op basis van de seksuele voorlichting die de jongeren hebben gekregen. Voor seksueel misbruik bleek geen bewijs te zijn. Een week later mogen de kinderen weer naar huis.

27 april 1989 – LEX HARDING INTRODUCEERT COMMERCIËLE TELEVISIE IN NEDERLAND

LuxemburgIn Luxemburg worden de plannen gepresenteerd voor een commercieel satelliet-televisiestation voor de Nederlandse markt. Lex Harding (Boskoop), ex-dj en ondernemer, gaat het nieuwe station leiden. Korte tijd later komt ook Joop van der Ende met zijn plannen voor TV10.

27 april 2008 – FEYENOORD WINT BEKER IN JUBEL/RAMPJAAR

Rotterdam – In het rampjaar/jubileumjaar 2008 (het honderdste jaar van de club) pakt Feyenoord de beker. Het is een schrale troost, omdat Feyenoord in het seizoen slechts zesde wordt, ondanks de aankoop van grote namen als Roy Mackaay. In de finale (uitslag 2-0) scoren Danny Landzaat en Jonathan de Guzman.

27 april 2015 – EERSTE ‘KONINGSDAG NIEUWE STIJL’ GEVIERD IN DORDRECHT

Dordrecht – ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt’, zegt Koning Willem Alexander in zijn dankwoord aan de mensen in Dordrecht. De Koning bezocht in Dordrecht onder meer een botenparade op het Drierivierenpunt. Ook maakt hij een tocht over het Statenplein en Scheffersplein. Als afsluiting is er een concert met de Dordtse artiest Nielson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.