28 oktober 1987 – ORANJE IN DE PROBLEMEN NA BOMMETJE NEDERLAND-CYPRUS

Rotterdam – Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen het Nederlands Elftal en Cyprus in de Kuip, gooit iemand een zwaar stuk vuurwerk het veld op. Dat ontploft vlakbij de Cypriotische keeper, die daarna vervangen moet worden. De 8-0 wordt geschrapt en Nederland komt goed weg, want de wedstrijd mag overgespeeld worden. Daardoor kan Oranje alsnog winnen en naar het EK in Duitsland gaan, waar het de Europese titel pakt.

Lees verder: Oranje in angst na bomincident Nederland – Cyprus

28 oktober 2010 – ‘VRIENDEN VAN FEYENOORD’ STEKEN 17 MILJOEN EURO IN CLUB

Rotterdam – Een groep welvarende Feyenoord-liefhebbers steekt 17 miljoen euro in de noodlijdende club. De groep, met de naam ‘Vrienden van Feyenoord’, staat onder leiding van Pim Blokland. De totale investering kan oplopen tot 30 miljoen euro. In ruil daarvoor krijgt de groep 49 procent van de aandelen in Feyenoord en twee plekken in de Raad van Commissarissen. Door de kapitaalinjectie is de schuld van Feyenoord teruggelopen tot 26 miljoen euro.

28 oktober 1997 – EERSTE VROUWELIJKE LID ARRESTATIETEAM OMGEKOMEN BIJ INVAL

Den Haag – Bij een inval in Den Haag komt de 28-jarige Allegonda Gremmer om het leven. Ze wordt bij een inval neergeschoten door de verdachte en de kogel raakt haar, net boven haar kogelwerende vest. Gremmer (Nieuwe-Tonge) is de allereerste vrouw die door de training en selectie komt van het Arrestatieteam, de elite-eenheid van de politie. Op haar uitvaart komen honderden collega’s uit het hele land. Op de Coolsingel (Gremmer maakt deel uit van het Korps Rotterdam-Rijnmond) houden 200 agenten één minuut stilte. Bij het bureau Marconiplein is een straat naar Gremmer vernoemd.

Lees verder: Verslagenheid groot bij Rotterdamse politie na dood hoofdagente