29 abril 1945 – OPERATIE MANNA: VOEDSELDROPPINGEN BOVEN HONGEREND HOLLAND

Rotterdam/Leiden/Den Haag – Ruim 240 Britse Lancasterbommenwerpers hebben net buiten Rotterdam, Leiden en Den Haag voedsel gedropt. Daarover waren in het ‘Akkoord van Achterveld’ afspraken over gemaakt met de Duitse bevelhebber. In totaal wordt er voor meer dan 500 ton aan voedsel gedropt door de RAF. Een paar dagen later wordt er ook per schip voedsel aangevoerd.

29 abril 2007 – HOOFDROL EXCELSIOR IN KRANKZINNIGE ONTKNOPING EREDIVISIE

Rotterdam - Met een onverwachte 3-2 overwinning van Excelsior op AZ, hebben de Kralingers een groot feest bezorgd in Eindhoven. Aan de andere kant werd Alkmaar in diepe rouw gedompeld. Vooraf stonden drie ploegen op een gelijk aantal punten; LA, Ajax en PSV. AZ had de beste papieren. Alle drie de ploegen staan die zondagmiddag een tijdje op ‘het kampioenschap’. AZ geeft de kansen uit handen, door met 3-2 te verliezen van Excelsior, dat al was veroordeeld tot de nacompetitie. PSV wint ruim van Vitesse en wordt uiteindelijk kampioen.

29 abril 1970 – ‘RIDDER’ COEN MOULIJN LAAT IEDEREEN WACHTEN

Rotterdam - Tot een paar jaar geleden werden de lintjes meestal op 29 april uitgereikt. Zo ook in 1970. Maar bij de uitreiking van het lintje van Coen Moulijn gaat het bijna mis.

Coen Moulijn is, zelfs voor de winst van de eerste Europacup-finale, al een hele grote meneer. Groot genoeg voor een lintje, zo vindt men.

Maar als iedereen klaar zit voor de ceremonie, is Moulijn er niet.

Heeft hij zich onttrokken aan de huldiging? Alle politie-agenten naar buiten om hem op te sporen

Burgemeester Thomassen, Het Vrije Volk, 29-04-1969

Korte tijd later wordt Moulijn alsnog per taxi aangevoerd. Zijn uitnodiging (per telegram) was afgeleverd terwijl hij niet thuis was. En daar kwam het op de grote stapel post te liggen.

Ik maakte om tien over negen pas het telegram open en ik moest hier om half tien zijn. “Ik krijg deze dagen voor de Europa Cup-finale zoveel telegrammen van mensen die me het beste wensen, dat ik ze niet allemaal meteen kan openmaken

Coen Moulijn, Limburgsch Dagblad – 30-04-1969

Moulijn gaf wel aan dat hij heel blij was met zijn nieuwe titel Officier in de orde van Oranje Nassau.

(Foto: Moulijn krijgt het lintje van loco-burgemeester Vos, Archivo Nacional / Anefo)

29 abril 1995 – MONDRIAANTENTOONSTELLING STROP VOOR GEMEENTE DEN HAAG

Den Haag – Een overzichtstentoonstelling met het werk van Piet Mondriaan trekt tussen december 1994 en 29 abril 1995 zo’n 185.000 visitantes. Dat zijn er veel minder dan de 300.000 waar de organisatie op rekende. Het zorgt ervoor dat er een verlies is. De gemeente Den Haag had zich eerder garant gesteld voor 300.000 gulden. Dat bedrag moet nu grotendeels worden aangesproken. Toch is er ook positief nieuws. Het is de best bezochte expositie tot dan toe in het Haags gemeentemuseum.

29 abril 1998 – KONINGINNENACH AAN EIGEN SUCCES TEN ONDER

Den Haag – De Koninginnenach wordt vroegtijdig gestopt, omdat het te druk is rondom de podia. Vooral bij het concert van Anouk op het Buitenhof is het zo druk dat mensen flauwvallen in de drukte. Reunió 200.000 bezoekers is het veel drukker dan het jaar ervoor. Het was de bedoeling dat het de laatste Koninginnenach zou worden, maar uiteindelijk blijft het evenement tot in 2010.

29 abril 2000 – KONINKLIJKE FAMILIE BEZOEKT LEIDEN EN KATWIJK

Leiden/KatwijkKoningin Beatrix bezoekt tijdens Koninginnedag de plaatsen Katwijk en Leiden. Na een kort bezoek aan Katwijk. In Leiden wordt de familie in de stromende regen rondgeleid door burgemeester Postma. Voor Beatrix en Willem Alexander is het een bezoek aan bekend terrein, want de twee woonden in die stad tijdens de studieperiode.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.