03 abril 1980 - GIFSCHANDAAL LEKKERKERK KOMT AAN HET LICHT

Lekkerkerk – Op een informatieavond in Lekkerkerk krijgen de bewoners van Lekkerkerk-West te horen dat er in de jaren ’70 benzeen is gedumpt op de plek waar nu de huizen staan. Een paar weken worden bij een proefafgraving zo’n 42 vaten gevonden. Er moeten 270 huizen afgebroken worden en opnieuw opgebouwd.

leer más: Gran gifvondst bajo el nuevo barrio Lekkerkerk

03 abril 1964 – PREMIÈRE OMSTREDEN TONEELSTUK RUSTIG VERLOPEN

Rotterdam - In de Rotterdamse schouwburg gaat het toneelstuk Der Stellvertreter (De plaatsvervanger) in première. In Wenen, Parijs en Berlijn zorgde het toneelstuk voor rellen, zelfs met gewonden. In het toneelstuk staat Paus Pius XII centraal en zijn (niet) handelen tegen de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. In Rotterdam is extra politiebewaking geregeld en zijn hekken neergezet, maar uiteindelijk valt er in Rotterdam geen onvertogen woord.

03 abril 1975 – CHAUFFEURS ROUWEN OM DOODGESCHOTEN COLLEGA

Rotterdam - De verslagenheid is groot onder de Rotterdamse taxi-chauffeurs na de dood van één van hun collega’s in Kralingse Zoom. De 60-jarige Bastiaan Hartmann wordt gevonden achter het stuur van zijn taxi, met twee schotwonden. Een dag later overlijdt hij. Een paar dagen later lopen duizend chauffeurs mee in een rouwstoet. Later eisen ze in een petitie aan minister Westerterp meer beveiliging en een betere machtspositie.

03 abril 2010 – AAD DE MOS MOET SPARTA BEHOUDEN VOOR EREDIVISIE

Rotterdam - Het bestuur van Sparta heeft binnen twaalf uur een nieuwe trainer gevonden die de club moet behouden voor de Eredivisie. Aad de Mos neemt de taken over van Frans Adelaar, die gisteren na de 4-1 nederlaag bij Heerenveen werd ontslagen. De Mos staat vandaag al op een regenachtig trainingscomplex voor de spelersgroep. Het lukt Sparta uiteindelijk niet om degradatie te ontlopen.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.