03 augustus 1990 - ROTTERDAM 650-YEAR ONE BIG FIASCO

Rotterdam – Een 650-jarig jubileum is reden voor een feestjetoch? Maar dat feestje liep helemaal mis.

De gemeente Rotterdam had voor het jaar 1990 een compleet feestprogramma op poten gezet; met onder meer een groot pretpark/circus op de Müllerpier en een popconcert (Carthago) op de Maasvlakte.

Het jaar begon met het slaan van een speciale herdenkingsmunt: de Poorter. En dat had al een teken aan de wand moeten zijn, want niet zoveel Rotterdammers waren geïnteresseerd. Ook met het popfestival kwam het niet goed. Het kwam er uitiendelijk nooit.

En ten slotte was er nog de megakermis op de Müllerpier. Rivoli (Tivoli, maar dan met een R) begon leuk, maar al snel lieten de Rotterdammers de megakermis links liggen. Te duur, niet makkelijk bereikbaar etc.

De gemeente gooit er nog wat extra geld tegenaan om het park interessant te maken, maar dat levert niet genoeg extra bezoekers op. Op 3 augustus 1990 (vandaag 28 jaar geleden) laat de Britse exploitant weten dat ze stoppen met Rivoli. Een paar maanden eerder dan gepland. Het park had tot en met oktober moeten blijven staan.

Een jaar later wordt in de Rotterdamse gemeenteraad de vraag behandeld: ‘Wie heet hier nu lopen aanmodderen?’ In een rapport wordt gewezen naar burgemeester Peper (naast burgemeester ook voorzitter van de organisatie), maar die ontkent alle verantwoordelijkheid. Een motie van wantrouwen tegen de burgemeester haalt geen meerderheid.

En daarmee gaat Rotterdam 650-jaar de boeken in als een mislukt feestje met een prijskaartje van 12,5 miljoen gulden.

 

03 augustus 2015 - CRANE ACCIDENT CREATES havoc in ALPHEN AAN DEN RIJN

Alphen aan den Rijn – When hoisting a deck in Alphen aan den Rijn two cranes to fall and land on which houses the Hooftstraat. The cranes were on pontoons. Later it turns out that the parties have made serious mistakes in drafting the hoisting plan. Actually this did not go well, experts say. No one injured.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.