04 januari 2011 – COEN MOULIJN OVERLEDEN

Rotterdam – Feyenoord-boegbeeld Coen Moulijn overlijdt. De linksbuiten speelde 487 wedstrijden voor Feyenoord en won ook de Europa Cup I met de club in 1970. Hij is geliefd bij supporers en oud-ploeggenoten en wordt geroemd vanwege zijn voetbalkwaliteiten en zijn vriendelijke karakter. Coen Moulijn was 73 jaar.

read more: Feyenoord cries after death of club icon Moulijn

04 januari 1984 – RELLEN IN MOLUKSE WIJK

Capelle aan den IJssel - Groepen Molukse jongeren krijgen het in de Capelse wijk Oostgaarde aan de stok met de Mobiele Eenheid. Bij de confrontatie wordt zelfs iemand neergeschoten. De aanleiding voor de rellen is een uitzetting van een Moluks gezin, vanwege een huurachterstand.

read more: Riot police clashed with touches Capelse Moluccan

04 januari 1996 – AFSCHEID VAN OUD-RMS-PRESIDENT MANUSAMA

Capelle aan den IJssel – Vele duizenden Molukkers komen in de Sint-Pauluskerk in Capelle aan den IJssel de laatste eer bewijzen aan Johan Manusama. Hij was van 1966 tot 1993 president in ballingschap van de RMS. Hij woonde een groot deel van zijn leven in Rotterdam en werkte als conrector op het Melanchton in Rotterdam. Manusama wordt gecremeerd, in de hoop dat zijn as ooit over de vrije Molukse Republiek uitgestrooid kan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.