05 november 1969 – STRAFCOMMISSIE KNVB STAPT OP OM ‘ZAAK VAN HANEGEM’

Rotterdam/Utrecht – De volledige strafcommissie van de KNVB is opgestapt om de uitkomst van de ‘zaak Van Hanengem’ die voetbalminnend Nederland al ruim een week in zijn greep houdt. De middenvelder van Feijenoord werd geschorst voor drie wedstrijden, nadat hij tegen N.E.C. uit het veld is gestuurd voor natrappen. De strafcommissie gaf hem drie wedstrijden schorsing (waardoor hij de Europa-cup-I-wedstrijd tegen AC Milaan dreigt te missen), deels omdat hij in de interland tegen Bulgarije ook al een waarschuwing van de scheidsrechter had gekregen. Feijenoord gaat in beroep (ook omdat de strafcommissie weigert videobeelden van de vermeende overtreding te bekijken) en Willem van Hanegem dreigt niet meer uit te willen komen voor Oranje. Vervolgens gaat ook de KNVB in beroep. De strafcommissie voelt zich daardoor zo in zijn hemd gezet, dat het aftreedt. In hoger beroep krijgt Van Hanegem alleen een boete.

Lees meer: Tuchtcommissie stapt op vanwege ‘zaak Van Hanegem’

 

05 november 1963 – MAASLAND DEELS ONTRUIMD NA BRAND IN KUNSTMESTFABRIEK

Maasland/Vlaardingen – Vanwege een brand in een loods met kunstmeststoffen aan de Maassluisedijk in Vlaardingen wordt een deel van Maasland ontruimd. De giftige stoffen, afkomstig van ENCK-Delta Chemie gaat richting het dorpje. Bij de bluswerkzaamheden raken vijf brandweerlieden gewond. Door de oostenwind hoeft Vlaardingen niet ontruimd te worden.

 

 

05 november 2016 – WERELDSTERREN NAAR ROTTERDAM VOOR MTV-AWARDS

Rotterdam – In Ahoy in Rotterdam vindt de uitreiking plaats van de European Music Awards van MTV. Daarvoor komen wereldsterren naar Rotterdam als Bruno Mars, Kings of Leon, OneRepublic en ook Nederlandse artiesten als Martin Garrix en Afrojack. Justin Bieber wint drie awards.