07 december 1969 - FEIJENOORDER IN OPSPRAAK NA UITSCHELDEN SCHEIDSRECHTER

Rotterdam – Feijenoord-rechtsback Piet Romeijn krijgt van de Dordtse (Dubbeldam) scheidsrechter Van Gemert een aantekening vanwege het uitschelden van de scheidsrechter. Een aantekening was de voorloper van de gele of rode kaarten, want die bestonden toen nog niet. Romeijn geeft toe dat hij de scheidsrechter voor ‘Hondelul’ heeft uitgemaakt.

07 december 2003 – KROONPRINSES AMALIA GEBOREN IN BRONOVO-ZIEKENHUIS

Den Haag – In het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag wordt om 17:01 kroonprinses Catharina-Amalaia geboren. In de periode erna duiken overal Amalia-pleinen en straten op. Amalia is op dit moment de eerste in de lijn van troonopvolging.

07 december 1980 – EERSTE KLASSIEKER WIM JANSEN AAN AMSTERDAMSE ZIJDE ONTSIERD DOOR IJSBAL

Rotterdam – Tijdens de warming-up van de klassieker Feyenoord-Ajax in de Kuip krijgt Wim Jansen, die deze zomer de overstap maakte naar Amsterdam, een ijsbal in zijn gezicht. De ijsbal komt op zijn linkeroog terecht.

Jansen wordt groggy naar de kleedkamer gebracht, maar begint alsnog aan de wedstrijd. Na 18 minuten wordt hij gewisseld, omdat hij teveel last had van zijn oog.

Feyenoord won de wedstrijd met 4-2, maar iedereen had het naderhand alleen maar over het incident rondom Jansen. Ajax had achteraf beter niet aan de wedstrijd kunnen beginnen, zegt voorzitter Harmsen. Trainer Leo Beenhakker wijst op een incident een jaar eerder, toen een toeschouwer bij Groningen, een mes op het veld gooide.

Ajax dient een klacht in, omdat Feyenoord te weinig veiligheidsmaatregelen zou hebben genomen, maar die klacht wordt afgewezen.

Meerdere Feyenoord-spelers nemen nog wel contact op met Jansen. Het hoornvlies van het linkeroog van Jansen blijkt beschadigd te zijn.

Jansen speelde 15 seizoenen voor Feyenoord. Na een kort verblijf in de Verenigde Staten bij de Washington Diplomats, maakt hij in de zomer van 1980 de omstreden overstap naar Ajax. De wedstrijd tegen Feyenoord was zijn debuut voor de Amsterdammers. In de weken ervoor had hij al tal wat bedreigingen gekregen.

De toen 12-jarige Youseph Bushina gooide de ijsbal naar Jansen. In een interview met Open Rotterdam uit 2014 gaf hij later toe dat hij niet mikte op het hoofd van Jansen. Toen de spelers het veld opkwamen mikte hij op de spelers en niet specifiek op Jansen.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.