08 mei 1945 – GEALLIEERDE TROEPEN BRENGEN BEVRIJD HOLLAND IN EXTASE

Regio – Op verschillende plaatsen in Holland zijn Canadese, Engelse, Poolse, Belgische en ook Nederlandse (!) troepen feestelijk verwelkomd. In elke plaats was het een feest van jewelste. Vanuit Gorinchem, Leerdam, Gouda, Leiden, Rotterdam, Den Haag, Schiedam, Maassluis en Dordrecht komen allemaal dezelfde verhalen binnen: het oude gezag is in ere hersteld en de soldaten worden om de nek gesprongen door blije bevrijde Nederlanders. Het is feest in Holland.

Lees verder: Hoera! De bevrijders zijn gearriveerd!

08 mei 1993 – STUDENTENPROTEST IN DEN HAAG LOOPT HELEMAAL UIT DE HAND

Den Haag – Een demonstratie van 20.000 studenten loopt uit de hand. Minister Ritzen wil de basisbeurs verlagen, ook wil het kabinet de bijstand voor jongeren onder de 21 afschaffen. De politie grijpt hard in en er vallen tientallen gewonden. Een paar dagen later komt Ritzen tegemoet aan één van de eisen; de ov-jaarkaart blijft ook in de trein geldig.

08 mei 1993 – INTERNATIONALE TV-PRIJS VOOR PAUL DE LEEUW

Rotterdam – Paul de Leeuw krijgt in Montreux op een televisiefestival de Bronzen Roos voor De Schreeuw van de Leeuw. De Rotterdamse televisiemaker heeft de prijs te danken aan de aflevering met de terminaal zieke René Klijn.

08 mei 2002 – FEYENOORD WINT UEFA-CUP IN BEWOGEN WEEK

Rotterdam – Feyenoord wint de UEFA-cup na een 3-2 overwinning op Borussia Dortmund. Pierre van Hooijdonk scoort twee keer. De winst (in eigen Kuip) is extra bizar, omdat twee dagen ervoor de Rotterdamse politicus Pim Fortuyn is doodgeschoten.