9 februari 1968 – ROTTERDAM HEEFT EEN METRO

Rotterdam – Met een druk op een knop heeft prinses Beatrix in De Doelen de Rotterdamse metro officieel geopend. De eerste metrolijn van Nederland loopt van het Centraal Station tot aan het Zuidplein. Daarmee is het de kortste metrolijn ter wereld.

Lees verder: Rotterdamse metro feestelijk geopend

09 februari 1951 – OLIEBRAND VLAARDINGEN KOST VIJF BRANDWEERMENSEN HET LEVEN

Vlaardigen – Bij een oliebrand in deoningin Wilhelminahaven in Vlaardingen zijn vijf brandweermensen omgekomen. De wagen waarin de vijf zaten reed het brandende water van de haven in. Van de zeven inzittenden overleefden vijf de ramp niet. Het is nog altijd het brandweerongeluk met de meeste doden in de Nederlandse geschiedenis.

Lees verder: Vijf brandweerlieden omgekomen bij oliebrand in Vlaardingen

09 februari 1963 – DUBBELE MOORD OP BREKELSVELD

Rotterdam – In de nacht van 8 op 9 februari worden in een huis aan het Brekelsveld in Rotterdam de lichamen van de 38-jarige weduwe Barbara van der Hoff en haar 8-jarige zoontje Marcel gevonden. De politie treft een bloedbad aan in de hal. Beide slachtoffers zijn doodgslagen. De zaak is nog altijd onopgelost.

09 februari 2002 – INTERVIEW PIM FORTUYN: ‘VERBOD OP DISCRIMINATIE AFSCHAFFEN’

Rotterdam – In de Volkskrant zegt Pim Fortuyn in een interview dat hij de grenzen wilt sluiten voor moslims. Ook wil hij dat het verbod op discriminatie uit de grondwet wil schrappen. Hij vindt dat mensen moeten kunnen zeggen wat ze denken. De uitspraak zorgt voor een storm van kritiek. Binnen een dag laat partijvoorzitter Jan Nagel weten dat Fortuyn niet langer lijsttrekker is bij de verkiezingen.