09 maart 1872 – EERSTE SCHIP DOOR NIEUWE WATERWEG

Rotterdam - Het Engelse stoomschip de ‘Richard Young’ van de Great Eastern Railway Company is als eerste door de Nieuwe Waterweg gevaren. In de aanloop naar de opening van de verbinding tussen Rotterdam en de Noordzee waren er wat tegenslagen, zoals de vorming van zandbanken. Maar alles in uiteindelijk toch goed verlopen.

 

09 maart 1997 – KRAJICEK WINT TENNISTOERNOOI ROTTERDAM OPNIEUW

Rotterdam – Voor de tweede keer in zijn carrière wint Richard Krajicek het tennistoernooi van Rotterdam. In de finale is hij met 7-6 en 7-6 te sterk voor Daniel Vacek. Door de winst stijgt Krajicek naar de zesde plek op de wereldranglijst. Krajicek won het toernooi eerder in 1995. Later werd hij toernooidirecteur.

 

09 maart 2015 – MINISTER OPSTELTEN WEG OM ‘TEEVEN-DEAL’

Rotterdam – Oud-burgemeester Opstelten van Rotterdam treedt af als minister van Veiligheid en Justitie. Directe aanleiding is de ‘Teeven-deal’ die draait om afspraken die toenmalig officier van justitie Fred Teeven (nu staatssecretaris) sloot met drugscrimineel Cees H. Opstelten had eerder gezegd dat er met de deal zo’n 2 miljoen euro gemoeid was. Dat blijkt veel meer te zijn; 4,7 miljoen. Omdat de discussie vooral gaat over het bewijs van deze deal, krijgt de hele zaak de bijnaam ‘de bonnetjesaffaire’.

Hacer Comentario

Su dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.