10 december 1665 – KORPS MARINIERS OPGERICHT

Rotterdam – Na een voorstel van raadspensionaris Johan de Witt en luitenant-admiraal Michiel de Ruyter wordt een regiment zee-soldaten toegewezen. Deze gespecialiseerde troepen komen onder leiding van Willem Joseph van Ghent, waar de huidige Van Ghent-kazerne naar vernoemd is. Twee jaar later gaan de mariniers voor het eerst op pad, richting het Engelse Chatham.

 

10 december 2004 – KEES B. VRIJGELATEN NA ONTERECHTE STRAF SCHIEDAMMER PARKMOORD

Schiedam – Vlaardinger Kees B. wordt vrijgelaten, nadat hij jarenlang onterecht heeft vastgezeten voor de Schiedammer Parkmoord. Hij komt vrij, nadat de echte dader, Wik H., een volledige bekentenis aflegde. Toch duurt het nog ruim 3 maanden voordat Kees B. vrijkomt. Later komt de Vlaardinger wel nog een paar keer met justitie in aanraking voor zedenmisdrijven.

 

10 december 2015 – STRAFFEN TOT ZES JAAR CEL IN HAAGS JIHAD-PROCES

Den Haag – De rechter geeft straffen tot zes jaar in het grote Haagse jihadproces. Azzedine C., die jongeren overhaalde om mee te doen aan de gewapende strijd in Syrië, krijgt de hoogste straf. In totaal zijn er negen verdachten, acht mannen en een vrouw. Zes van hen worden veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie met een terroristisch doel.