Beluister hier de oude afleveringen van de Dagvantoen-podcast

Dagvantoen-podcast no. 22 – De leeuw en het meisje

Een bijzonder ongeluk. Op 25 april 1974 wordt in een nachtclub in Rotterdam een danseres dodelijk verwond, nadat ze tijdens de dansact wordt aangevallen door een leeuw. Wat is er precies gebeurd en hoe liep het af?

Dagvantoen-podcast no. 18 – De Oranje-boycot van Feyenoord

De spelers van Feyenoord weigeren om voor Oranje uit te komen in 1962, omdat ze bang zijn dat het ze punten gaat kosten in de titelstrijd. De KNVB straft keihard: ze weigeren de club in te schrijven voor de Europa Cup I. Een voetbalrel is geboren.

Dagvantoen-podcast no.16 – Na de slag bij Beverwijk

Op 23 maart 1997 valt de eerste Nederlandse voetbaldode na een specifieke afspraak om te gaan rellen in Nederland. Hoe veranderde de aanpak van hooliganisme in Nederland daarna? Hoogleraar Jan Brouwer (RUG) vertelt erover in deze podcast van www.dagvantoen.nl

Dagvantoen-podcast no. 13 – Worstelen met de woningnood

In de dertiende aflevering van de Dagvantoen-podcast gaat het over de groei van Zoetermeer tot metropool. Om de woningnood in Den Haag op te lossen groeide het dorp in tientallen jaren van enkele duizenden inwoners tot honderdduizend mensen.

Dagvantoen-podcast no. 11 – Gouda; Stad van Bier

Wereldwijd is Gouda beroemd vanwege stroopwafels en kaas, maar de stad was honderden jaren de grootste exporteur van bier in West-Europa. “Dan gaat het echt om gigantische hoeveelheden”, zegt Remco van Gastel, auteur van het boek Stad van Bier.

Dagvantoen-podcast no.10 – De bouw van de Kuip vs. Feyenoord-city

In november 1931 worden de eerste plannen voor het huidige Feyenoord-stadion gepresenteerd. Toch duurt het nog zes jaar voordat het stadion in gebruik wordt genomen. Gedoe met de gemeente, financiën en zelfs een verhuizing naar Barendrecht passeren de revue.