20 augustus 1672 – GEBROEDERS DE WITT GELYNCHT IN DEN HAAG

Den Haag – De Dordtse broers De Witt zijn door een menigte in Den Haag ter dood gebracht. Cornelis was even daarvoor verbannen uit Nederland, omdat hij iemand de opdracht zou hebben gegeven om Stadhouder Willem III te vermoorden. Nadat een boze menigte (de schutterij, prinsgezind) eerder werd tegengehouden, dringen ze later toch door tot de kamer van de broers, waarna ze worden vermoord.

Lees verder: Politieke moord in Den Haag: woedende menigte lyncht gebroeders De Witt

 

20 augustus 1970 – HAAGSE TEXTIELREUS OP OVERNAMEPAD OP HET MATJE GEROEPEN

Den Haag – De Haagse vastgoedhandelaar Cor de Ruiter moet tekst en uitleg geven aan de SER-raad over de recente overnames in de textielwereld die op zijn naam staan. In een paar maanden tijd neemt hij de textielwinkels Schröder, Het Lingeriehuis, Gerzon en Bisschof over. De vakbonden, die compleet verrast zijn, zijn bang dat het ten koste gaat van veel banen en zeggen dat er fusie-regels overtreden zijn. Maar omdat de SER-raad nog geen straffen kan uitdelen, blijft het bij een publiekelijke tik op de vingers.

20 augustus 2010 – SPARTA ROLT ALMERE CITY OP; 12-1

Rotterdam – Tijdens de eerste thuiswedstrijd van Sparta in het seizoen rolt de thuisploeg Almere City op. Debutant Johan Voskamp, die een dag ervoor pas voor het eerst meetrainde, scoort 8 keer. Bij rust staat het al 6-0, met vijf doelpunten van Voskamp. Vlak voor tijd krijgt de Westlander een staande ovatie van het publiek. Sparta deelt nu het record voor ‘grootste overwinning’ in het Nederlandse betaald voetbal met Ajax (Ajax-Vitesse 12-1). Het is ook de grootste overwinning ooit in de Eerste Divisie.