10 juli 1584 – WILLEM VAN ORANJE IN DELFT VERMOORD

Delft – Willem van Oranje wordt doodgeschoten in het Prinsenhof in Delft. Balthasar Gerards –fel voorstander van het katholicisme- schiet drie keer op de leider van de Nederlandse opstand. Van Oranje was vogelvrij verklaard, daarnaast was er een beloning uitgeloofd van 25.000 kronen. Balthasar Gerards wordt gepakt en op 13 juli 1584 ter dood gebracht.

Lees verder: Willem van Oranje (51) in Delft vermoord

10 juli 1950 – FRANSE VERZETSHELD DE GAULLE BEZOEKT DEN HAAG

Den Haag – De Franse burgemeester Pierre de Gaulle van Parijs bezoekt Den Haag. Hij brengt een bezoek aan dodencel 601 in het ‘Oranjehotel’ (de gevangenis van Scheveningen), waar veel Nederlandse verzetsleden hun laatste uren doorbrachten, voordat ze ter dood werden gebracht.

Pierre de Gaulle in Den Haag – Polygoonjournaal 50-29, Licentie: Creative Commons

10 juli 2005 – NORTH SEA JAZZ IN DEN HAAG IS NIET MEER

Den Haag – De laatste versie van de Haagse North Sea Jazz is ten einde. Tot grote ergernis van mensen in Den Haag vertrekt het festival naar Rotterdam. Het festival heeft 30 keer plaatsgevonden in Den Haag. De gemeente Den Haag sloopt een groot deel van het Nederlands Congres Centrum en daardoor moet de organisatie op zoek naar een andere plek. Dat wordt Ahoy in Rotterdam.

10 juli 2013 – LEEFBAAR BOMBARDEERT PLANNEN NIEUWE KUIP

Rotterdam – In het televisieprogramma Pauw en Witteman maakt fractievoorzitter Ronald Schneider bekend dat de fractie unaniem tegen het voorstel voor een garantstelling van de gemeente te stemmen. Daardoor kunnen de nieuwbouwplannen van een nieuw Feyenoord-stadion niet doorgaan. Een dag wordt het plan voor het nieuwe stadion ingetrokken. Veel tegenstand tegen de nieuwbouw wordt veroorzaakt door renovatieplannen uit de Feyenoord-achterban, opgezet door de actiegroep ‘Red de Kuip’.