13 augustus 1981 – KONINKLIJKE FAMILIE VERHUIST NAAR DEN HAAG

Den Haag – Den Haag is weer Hofstad en Residentie als de Koninklijke Familie verhuist. De verhuizing wordt met wat festiviteiten omgeven, maar er zijn ook protesten van jongeren, die spreken van een ‘Oranje-plaag’. Vier dagen later, op 17 augustus, gaan de drie Prinsen voor het eerst naar hun Haagse school.

13 augustus 1989 – PLAN MET VOETBALPAS AL OP EERSTE DAG GROOT FIASCO

Den Haag / Rotterdam – Tot ergernis van de clubs, supporters én de KNVB wordt in de zomer van 1989 de voetbalpas ingevoerd. Die pas moet voorkomen dat relschoppers bij de wedstrijden komen. Al op de eerste speeldag van het seizoen gaat het mis, als bij Utrecht – Feyenoord en Den Haag – Ajax honderden supporters (zonder pas) eisen dat ze een kaartje kunnen kopen. Uit angst voor rellen mogen de supporters toch naar binnen.

Lees verder: Invoering voetbalpas grote mislukking

13 augustus 1996 – POPULAIRE TV-PSYCHOLOOG DIEKSTRA BESCHULDIGD VAN PLAGIAAT

Leiden – De populaire tv-psycholoog René Diekstra wordt beschuldigd van plagiaat. In zijn boek ‘Het onderste boven’ zou hij 13 pagina’s vrijwel letterlijk hebben overgeschreven uit een Amerikaans boek, schrijft Vrij Nederland. Diekstra is hoogleraar aan de Universiteit van Leiden en hij heeft een praktijk in Leiden. Een commissie concludeerde later dat er van plagiaat geen sprake was (de definitie ervan was niet duidelijk genoeg), maar dat hij wel onzorgvuldig is geweest. Later ging hij bij de gemeente Rotterdam aan de slag.

13 augustus 2015 – DOEK VALT VOOR IMTECH UIT GOUDA

Gouda – Het Goudse installatiebedrijf Imtech is failliet verklaard. Het bedrijf zat al langer in de financiële problemen. Bij het bedrijf werken zo’n 22.000 mensen. Bepaalde onderdelen van het bedrijf worden verkocht, waardoor duizenden banen behouden blijven.