23 augustus 1976 – WIJKAGENTEN DAGEN VAN HANEGEM UIT VOOR HARDLOOPWEDSTRIJD

Alkmaar/Rotterdam – De kersverse AZ-speler Willem van Hanegem maakt met een spontane opmerking nogal wat agenten boos. Na de wedstrijd tegen Sparta (22 augustus, 1-1) zegt hij: “Ik had de conditie van een wijkagent. Dat komt omdat ik nauwelijks getraind heb”.

De Rotterdamse wijkagent Goedgebuur pikt dat niet en daagt Van Hanegem uit voor een conditietest over 10 kilometer.

In oktober van 1976 wordt duidelijk dat de race helemaal niet doorgaat, zo blijkt uit een artikel van NRC Handelblad:

“Veel overleg met AZ, de werkgever van Wim van Hanegem, aangaande de uitdaging van de zijde van de politie zijn uitlating ‘de conditie van een wijkagent’ waar te maken, heeft aanvankelijk geresulteerd in een weigering van de zijde van AZ om hun contractspeler aan dit experiment te wagen. Het kwam er feitelijk op neer dat men een afgang van Willem vreesde. Ten slotte kwam men met het voorstel de veldloop, die was vastgesteld op tien kilometer, tot twee kilometer te bekorten met de voorwaarde, dat men tezamen en tegelijkertijd de finish zou overschrijden. In het politiekorps kwam dit voorstel over als een ‘schertsvoorstelling’ en is om die reden dan ook niet geaccepteerd” (NRC Handelsblad, 04-10-1976)

 

23 augustus 2017 – ROTTERDAMS ROCKCONCERT GESCHRAPT NA TERREURDREIGING

Rotterdam – Een concert van de Amerikaanse band Allah-Las in de Maassilo in Rotterdam wordt geschrapt, vanwege terreurdreiging. De tip is afkomstig uit Spanje. Om die reden wordt een Spaans busje, dat toevallig in de buurt was, aan de kant gezet en doorzocht. Er blijken gasflessen in te staan. Dagen later wordt een 22-jarige man uit Brabant opgepakt voor de dreiging. De man in het busje had niets met de zaak te maken.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.