30 maart 1991 – LAATSTE NUMMERS VRIJE VOLK EN ROTTERDAMS NIEUWSBLAD VERSCHIJNEN

Rotterdam – In Rotterdam verschijnen de laatste edities van het Vrije Volk en het Rotterdams Nieuwsblad. Het Vrije Volk was eerder nog de grootste krant van Nederland. Nu gaan de twee kranten verder als  het Rotterdams Dagblad. Het Vrije Volk was jarenlang de krant van de SDAP (voorloper PvdA).

30 maart 1993 – WEER GEVANGENEN ONTSNAPT UIT DE SCHIE

Rotterdam – Voor de tweede keer in korte tijd weten er gevangenen te ontsnappen uit de Rotterdamse gevangenis De Schie. Het gaat om een Colombiaan en een Amerikaan, die na een korte achtervolging in het centrum van Rotterdam worden opgepakt. Later blijkt dat twee bewaarders bij de ontsnapping betrokken zijn.

30 maart 2001 – KROONPRINS MAAKT VERLOVING MET MAXIMA BEKEND

Den Haag – In Paleis Noordeinde kondigt Willem Alexander aan dat hij zich heeft verloofd met Maxima Zorreguieta. Hij doet dat tijdens een live-persconferentie op televisie. Het zorgt ervoor dat de discussie over de ‘foute’ vader van Maxima bij het huwelijk aanwezig kan zijn. In een gesprek met het pas verloofde stel dat daarna werd uitgezonden, zorgde Maxima ervoor dat ze prima overkwam. Ook verwijst ze op de discussie over haar vader en de brief die Willem Alexander daarover ten onrechte aanhaalde . “Hij was een beetje dom”, zegt ze. Dat worden daarna gevleugelde woorden.

30 maart 1996 – RELLEN BIJ CD/CP’86-HERDENKING ‘KEDICHEM’

Leerdam – Ondanks een verbod van de burgemeester van Leerdam vindt er toch een demonstratie plaats van aanhangers van de CD en CP’86 (gesteund door enkele Duitse neonazi’s). Verderop in het plaatsje vindt ook meteen een tegendemonstratie plaats. Aan het einde van de demonstratie gaat het mis en vinden er vechtpartijen plaats. De actie was een herdenking, omdat het tien jaar geleden was dat linkse actiegroepen een aanslag pleegden op een CD-bijeenkomst in Kedichem, een paar kilometer verderop.

30 maart 1996 – POWER RANGERS KRIJGEN AHOY ZES KEER VOL

Rotterdam – Op 30 en 31 maart komen tienduizenden kinderen naar Ahoy in Rotterdam om een live show van de Power Rangers te zien; een show waarbij vijf kinderen met speciale pakken met karatetechnieken het opnemen tegen de slechterik. De zes shows zijn stijf uitverkocht. De shows werden gevolgd met een discussie over geweld op televisie in kinderprogramma’s.