09 december 1988 – KINDEREN BOLDERKAR UIT HUIS GEHAALD VANWEGE ‘INCEST’

Vlaardingen – Meerdere ouderparen worden beschuldigd van incest, nadat het Medisch Kinderdagverblijf De Bolderkar in Vlaardingen aan de bel trekt. Op advies van het verblijf zijn tien kleuters de afgelopen zeven maanden bij hun ouders weggehaald. Alle ouders ontkennen dat er iets is gebeurd. Later blijkt dat de ‘incest’ aan het licht is gekomen, door middel van een omstreden methode. Een vader werd vrijgesproken, de rest van de zaken werd geseponeerd.

 

09 december 2005 – LEGER VERVANGT BRANDWEERMANNEN IN ROTTERDAM

Rotterdam – In Rotterdam wordt het leger ingeschakeld om brandweerkazernes bemand te houden. Veel brandweermannen hebben zich ziekgemeld uit protest tegen het cao-akkoord dat de vakbonden en de Verenigde Nederlandse Gemeenten hebben gesloten. Niet veel later is er een akkoord en worden de soldaten weer naar huis gestuurd.

 

09 december 2009 – ‘POLITIE EN GEMEENTE FAALDEN BIJ STRANDRELLEN HOEK VAN HOLLAND’

Hoek van Holland – Onderzoekers halen keihard uit naar burgemeester Aboutaleb en de politietop naar aanleiding van de strandrellen in Hoek van Holland. Er zijn grote inschattingsfouten gemaakt, zegt voorzitter Uri Rosenthal van het COT. Bij de strandrellen kwam een 19-jarige feestganger om het leven. Voorafgaand aan het feest hadden extra maatregelen genomen moeten worden, omdat bekend was dat er relschoppers zouden komen.