10 oktober 2013 – PIER VAN SCHEVENINGEN DICHT; NIET LANGER VEILIG

Scheveningen – De Scheveningse Pier moet dicht van de rechter, omdat het bouwwerk niet langer voldoet aan de brandveiligheidseisen. De curator (die sinds januari het voor het zeggen heeft) had de pier moeten opknappen (de pier heeft bijvoorbeeld betonrot). Uiteindelijk blijft de pier twee jaar lang dicht.

 

10 oktober 1736 – LAATSTE MAN OPGEHANGEN IN VLAARDINGEN

Vlaardingen – De Duitse Heere Moses trekt al rovend door Nederland. Maar bij een poging om een vrouw te beroven tussen Schiedam en Vlaardingen wordt hij opgepakt. De doodstraf wordt geëist en Heere Moses wordt aan de spiksplinternieuwe galg gehangen. Die galg wordt verder niet meer gebruikt.

 

10 oktober 2011 – VERMIST MEISJE JENNEFER VERMOORD TERUGGEVONDEN

Rotterdam – Het vermiste meisje Jennefer uit Rotterdam is door teruggevonden in het huis van de ex-vriend van haar moeder. Het meisje van 10 was twee dagen daarvoor gaan logeren bij de man die later tot 20 jaar cel wordt veroordeeld. Tijdens de zoektocht wordt ook een Amber-alert verstuurd, maar dan is het meisje al omgekomen.

 

10 oktober 2014 – GEPESTE JONGEN STEEKT MEDESCHOLIER DOOD IN VOORBURG

Voorburg – Op het Corbula-College in Voorburg wordt een 15-jarige leerling neergestoken op het schoolplein. Later blijkt dat de dader dagelijks werd gepest. Het slachtoffer was nieuw op de school. Voor hem worden in Voorburg én Rotterdam (waar hij vandaan komt) een stille tocht gehouden. De dader rijgt twintig maanden jeugddetentie en jeugd-tbs.