11 augustus 1970 – KABOUTERKAMP ONTRUIMD EN MET DE GROND GELIJK GEMAAKT

Den Haag – Terwijl de gemeente eerst jaren niet wist wat het wist te doen met de voormalige legerbarakken van het Milvakamp, wordt het in de vroege ochtend van 11 augustus 1970 vrijgemaakt van krakers en meteen met de grond gelijk gemaakt. De krakers, verenigd in de ‘kaboutervereniging’, zijn woest. Volgens hen was er een belangrijke rol weggelegd voor het Vrijdorp (de nieuwe naam van het Milvakamp) omdat er een groot tekort is aan woon- en speelruimte. Het kamp werd gebruikt als woonruimte voor dakloze gezinnen en buitenlanders.

Lees verder: Den Haag ontruimt én sloopt kabouter-‘Vrijdorp’

11 augustus 1977 – PROTESTFIETSTOCHT TEGEN VERVUILING EINDIGT IN HOEK VAN HOLLAND

Hoek van Holland – Na een fietstocht van drie weken (beginnend in Zwitserland) bereikt een groep fietsers het uiteinde van de rivier de Rijn in Hoek van Holland. Ze voeren actie tegen de vervuiling in de rivier, ‘het grootste open riool van Europa’. Rotterdam wordt als één van de grootste vervuilers gezien

11 augustus 1999 – HOLLAND KIJKT NAAR ZONSVERDUISTERING

Regio – In Nederland is een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. De zon wordt om 12:28 voor 93 procent verduisterd. Omdat het mooi weer is, kunnen veel mensen de verduistering zien. Omdat het rechtstreeks tegen de zon inkijken gevaarlijk is kijken mensen door een stapeltje negatieven of door speciale eclipsbrillen.