10 augustus 1972 – RELLEN IN AFRIKAANDERWIJK GERICHT OP TURKSE GASTARBEIDERS

Rotterdam – Een paar honderd Rotterdammers keren zich tegen Turkse gastarbeiders. Pas nadat de politie in de lucht schiet, gaat de groep uit elkaar. Maar die groep komt later terug om in een pension alle huisraad naar buiten te gooien en in brand te steken. Aanleiding is een ruzie tussen een Rotterdamse vrouw en een Turkse verhuurder. Het komt tot een steekpartij. Daarna barst de volkswoede los.

Lees verder: Woeste menigte bestormt Turkse pensions in Rotterdam-Zuid

10 augustus 1964 – MINISTER GRIJPT IN BIJ REL OVER PIERKAARTJES

De Scheveningse pier met de nieuwe omstreden prijzen. Foto: Nationaal Archief/Anefo

Scheveningen – Minister Andriesse van Economische Zaken heeft de maximumprijs voor een kaartje voor de Pier van Scheveningen gesteld op 55 cent. Eigenaar Zwolsman gaat daar niet mee akkoord en blijft 1 gulden vragen, de nieuwe prijs, die hij enkele weken eerder heeft ingevoerd. Als justitie een kleine week later ook nog dreigt in te grijpen, bindt Zwolsman in: de ‘pierpiek’ verdwijnt en de prijs daalt naar 55 cent.

10 augustus 1981 – BOZE BINNENVAARTSCHIPPERS LEGGEN SCHEEPVAART PLAT

Actievoerende binnenvaartschippers bij de Willemsbrug in Rotterdam. Foto: Nationaal Archief/Anefo

Rotterdam – Binnenvaartschippers leggen het overgrote deel van de scheepvaart plat. Op strategische plaatsen lagen de schepen zij aan zij van oever tot oever. De schippers willen dat de eerlijker verdeeld wordt. In Rotterdam was een blokkade bij de Willemsbrug en de Koningsbrug, de Hollandse IJssel.