11 september 1964 – KONING OLAV V VAN NOORWEGEN IN ROTTERDAM

Rotterdam – De Noorse Koning Olav V van Noorwegen heeft een druk bezoek aan Rotterdam achter de rug. Het wordt een ongebruikelijk ontvangst, want de halve Coolsingel ligt open, vanwege de bouw van de metro. Daarom vindt het ontvangst plaats bij het Doelwater.

Daarna volgt een bezoek aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

“In de met bloemen versierde schouwburgzaal had zich een talrijk publiek verzameld, waar onder men ook diverse in Noorse klederdracht kon opmerken.”

Hoogtepunt van het bezoek is een galadiner in de Rotterdamse burgerzaal. Daarbij is ook Koningin Juliana aanwezig, net als de Rotterdamse burgemeester Van Walsum.

Koningin Juliana, Prinses Beatrix en Koning Olav V van Noorwegen op een loopplank aan de Parkkade in Rotterdam. Foto: Gemeentearchief Rotterdam

11 september 2007 – COMITÉ VAN EX-MOSLIMS GEPRESENTEERD IN DEN HAAG

Den Haag – In de Haagse Pulchi Studio presenteert Ehsan Jami het comité voor ex-moslims. De organisatie wil afvallige moslims helpen en taboes binnen de moslimwereld (huiselijk geweld/ongelijkheid man-vrouw) bespreekbaar maken. Bij de oprichting heeft het comité drie leden. Ruim een jaar later wordt het comité opgeheven. Volgens Jami durfde niemand lid te worden.