13 maart 1993 – BISSCHOP BÄR ONVERWACHT WEG

Rotterdam – De Rotterdamse bisschop Bär vertrekt per direct naar België. Hij is ‘oververmoeid’. Later blijkt dat er achter de schermen een machtsspel wordt gespeeld. Bär is daar een slachtoffer van.

Lees meer: Rotterdamse bisschop Bär nu ook vertrokken

13 maart 1941 – VIJFTIEN VLAARDINGSE ‘GEUZEN’ GEËXECUTEERD

Den Haag/Vlaardingen – Op de Waalsdorpervlakte worden vijftien leden van de verzetsgroep ‘de Geuzen’ gefusilleerd. De groep was de eerste verzetsgroep van Nederland.

Lees verder: Vijftien leden verzetgroep ‘Geuzen’ geëxecuteerd

13 maart 2000PEPER LAAT MINISTERSCHAP SCHIETEN IN STRIJD OM BONNETJESAFFAIRE

Den Haag / Rotterdam – Bram Peper is niet langer minister van Binnenlandse Zaken. Hij treedt af om zich volledig te kunnen richten in de strijd tegen alle geruchten in de bonnetjesaffaire, waarin zijn naam ook wordt genoemd. Later wordt het KPMG-rapport door het College van Beroep voor het bedrijfsleven volledig onderuit gehaald.

13 maart 2014 – ROTTERDAM CENTRAAL HEROPEND DOOR  KONING

Rotterdam – Koning Willem-Alexander heropent Rotterdam Centraal onder grote publieke belangstelling. Het station is jarenlang verbouwd en maakt op de stugge Rotterdammers een verpletterende indruk. De bouw verliep volgens schema, ook de kosten bleven binnen de perken.

13 maart 1950 – ONDERZEEBOOT VANUIT ROTTERDAM NAAR POOLGEBIED VOOR ONDERZOEK

Rotterdam – De Hare Marjestein Dolfijn vertrekt vanuit de Rotterdamse Waalhaven voor een oefenreis van zes weken naar het poolgebied. Het is een training voor het personeel. Aan boord van de Nederlandse onderzeeër zijn 63 mensen. Onderweg komt de duikboot langs Tromsö (Noorwegen) en Leith (Schotland).

Polygoonjournaal 50-11, Beeld: Instituut Beeld en Geluid