15 augustus 1993 – CIRCUSTHEATER HEROPEND MET AMERIKAANSE KASKRAKER

Scheveningen – In Scheveningen vindt de première plaats van de Amerikaanse kaskraker The Phantom of the Opera. Het is het eerste stuk dat gespeeld wordt in het vernieuwde Circustheater in Scheveningen. Joop van der Ende wilde een vaste speelplek voor de musical en had het Circustheater voor één gulden gekocht. Vervolgens werd het helemaal opgeknapt.

 

15 augustus 1991 – PREMIER LUBBERS BEKOGELD MET EI TIJDENS HERDENKING

Den Haag – Tijdens de herdenking van de oorlogsslachtoffers bij het Indie-Monument in Den Haag gooit een man die in een Jappenkamp heeft gezeten een ei tegen de premier. Onder de slachtoffers van de Japanse bezetting was boosheid ontstaan over het optreden van Lubbers tijdens een bezoek van de Japanse premier. Die had spijt betuigd, maar deed dat alleen binnenskamers. Lubbers had zijn excuses aangeboden voor incidenten tijdens het bezoek. Dat schoot de Indische gemeenschap in het verkeerde keelgat.

 

15 augustus 2006 – FAAS WILKES OVERLEDEN

Rotterdam – Op 82-jarige leeftijd overlijdt oud-voetballer Faas Wilkes, balvirtuoos en één van de eerste profspelers van Nederland. Via Xerxes ging hij naar het buitenland en speelde onder meer bij Torino, Valencia en Inter Milan.  Hij kwam 38 keer uit voor Oranje. In die wedstrijden scoorde hij 35 keer, uitzonderlijk veel.