16 augustus 1994 – BRINKMAN TREEDT TERUG ALS FRACTIEVOORZITTER CDA

Dirksland – Elco Brinkman, de nieuwe grote man van het CDA na het vertrek van Ruud Lubbers, is niet langer fractievoorzitter. Er was het afgelopen jaar veel kritiek op Brinkman (geboren in Dirksland, opgegroeid in de Drechtsteden). Het CDA kwam in januari al zwaar onder vuur te liggen, vanwege verkiezingsplannen om de AOW te bevriezen. Ook bleek hij Commissaris te zijn bij een bedrijf dat werd verdacht van fraude. De verkiezingen van 3 mei leverde een verlies op van 20 zetels. Een partijcommissie gaf de schuld aan Brinkman. Daarna drong het partijbestuur aan op een vertrek.

16 augustus 1945 – VUURWERKONGELUK TIJDENS SHOW IN ROTTERDAM; 5 DODEN

Rotterdam – Tijdens de festiviteiten rondom de Vlootdagen gaat het in Rotterdam goed mis. Er komen bij een ongeluk met vuurwerk zeker vijf mensen om. Er vallen ook veel gewonden in de paniek die ontstond. Onder de slachtoffers is een jongen van 14 jaar.

Torpedobootjager HMS Onslow, het schip dat gebruikt werd om het vuurwerk van af te steken. Foto: WikiMedia

Lees verder: Doden en gewonden bij vuurwerkshow in Rotterdam

16 augustus 1998 – EUROPEES KAMPIOENSCHAP YOYO’EN IN SCHEVENINGEN

Scheveningen – De Jojo maakt een enorme comeback in Nederland, alhoewel onder de moderne naam Yoyo. In Scheveningen wordt zelfs op 15 en 16 augustus het Europees Kampioenschap Yoyo gehouden.