16 februari 1968 – NU OOK OLYMPISCH GOUD VOOR KEES VERKERK

Grenoble/Puttershoek – Na twee wereldtitels en een Europese titel heeft Kees Verkerk uit Puttershoek nu ook een Olympische titel op zak. Hij was de snelste op de 1.500 meter. Een dag eerder behaalde hij ook al het brons op de 5 kilometer.

16 februari 1997 – MISLUKTE VECHTAFSPRAAK FEYENOORD- EN AJAX-HOOLIGANS LANGS A10

Rotterdam – Feyenoord- en Ajax-hooligans spreken met elkaar af om te vechten bij een afrit van de A10 (Afrit Volendam). De ajacieden gaan ervandoor als blijkt dat de groep uit Rotterdam veel groter is. De Feyenoorders gaan er ook vandoor, als blijkt dat de politie ter plaatse is. Een paar maanden later gaat het alsnog goed mis bij Beverwijk.

16 februari 2014 – PROTEST TEGEN KOMST VEROORDEELDE PEDO IN LEIDEN

Leiden – In Leiden ontstaat onrust als duidelijk wordt dat de veroordeelde pedoseksueel Benno L. in een seniorenflat wilt komen wonen. Tientallen mensen komen naar de flat en eisen zijn vertrek. De komst van Benno L. komt naar buiten via NRC Handelsblad. Benno L. was veroordeeld tot 6 jaar cel, voor het misbruiken van tientallen zwakbegaafde meisjes die zwemles bij hem volgden. Inmiddels woont Benno L. in Duitsland.