15 februari 1922 – OPENING PERMANENT HOF VAN JUSTITIE IN DEN HAAG

Den Haag – In Den Haag is het groot feest als het Permanente Hof van Internationale Justitie van de Volkenbond wordt geopend. Het krijgt een plekje in het Vredespaleis. Om het feest op te luisteren worden films vertoond en muziekstukken gespeeld. Ook aan de inwoners van Den Haag is gevraagd het rood-wit-blauw uit te hangen, wat ook gebeurt.

15 februari 1989 – NEDLLOYD-TANKER MAASSLUIS IN ALGERIJE GEZONKEN

Maassluis – Bij een scheepsramp met de Nederlandse tanker Maassluis zijn 27 opvarenden omgekomen. Het schip van de rederij Nedlloyd was voor anker gegaan bij de Algerijnse stad Skikda. Het schip werd door de storm tegen een pier geramd en maakte water. Door het slechte weer kon er geen hulp komen. In Maassluis hangt nog altijd een plaquette voor de nabestaanden.

Lees verder: Nedlloyd-schip ‘Maassluis’ verongelukt voor kust Algerije

15 februari 2018 – ONDERZOEK: ‘ROTTERDAMSE WETHOUDER MAAKTE FOUTEN BIJ HOEKSE LIJN’

Rotterdam – Een speciale onderzoekscommissie haalt hard uit naar de Rotterdamse wethouder Langenberg, na het debacle rondom de Hoekse Lijn. De oude spoorlijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland moet omgebouwd worden tot metrolijn, maar er is keer op keer vertraging en een kostenoverschrijding van 90 miljoen euro. Volgens de onderzoekers wist de wethouder al een jaar dat het verkeerd liep, maar kwam hij nauwelijks in actie. Een week later trekt Langenberg zijn conclusies en stapt hij op.

15 februari 2010 – SS ROTTERDAM EINDELIJK WEER OPEN

Rotterdam – Het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is eindelijk weer toegankelijk voor het publiek. Het schip doet dienst als hotel, restaurant en er kan gewinkeld worden. De kosten voor de renovatie van het schip vielen een stuk hoger dan gepland. In plaats van de ‘enkele tientallen miljoenen’, kostte de verbouw 240 miljoen euro.