17 augustus 1988 – ‘HIS ROYAL BADNESS’ PRINCE VULT DE KUIP

Rotterdam – Popartiest Prince is in Rotterdam voor zijn drie concerten van zijn Lovesexy-tour en dat zou Rotterdam merken ook.

De media zijn lovend over het concert, maar de fans zijn dat niet allemaal. Het podium staat langs de lange zijde, voor een ‘intieme sfeer’, maar omdat de videoschermen ontbreken, zien veel mensen nauwelijks iets van wat er op het podium gebeurt. Ook het geluid is niet al te best.

Buiten het Feyenoord-stadion doet Prince zijn bijnaam ‘his Royal badness’ (zijne koninklijke slechterik) eer aan. Dat merken ook de verslaggevers van Het Vrije Volk, die zich als ware papparazi ontpoppen.

“Hoe een popster wordt afgeschermd! Vergezeld van een motoragent met zwaailicht snelden Prince en zijn gevolg in vier ‘dikke’ Mercedessen Rotterdam uit. Van verkeersregels trok niemand zich iets aan. Op de Van Brienenoordbrug had de ‘popcolonne’ al een snelheid van dicht tegen de honderdveertig kilometer per uur en was de race begonnen.” (Het Vrije Volk, 18-08-1988)

Die race wordt overigens verloren door de verslaggevers, omdat één van de volgauto’s het als taak ziet om de auto met verslaggevers zoveel mogelijk te blokkeren. Dat daarbij de colonne zig-zaggend richting Den Haag rijdt is daarbij blijkbaar geen enkel probleem.

Prince verblijft in het Hotel des Indes in Den Haag. Daar komt hij al om half twaalf aan, om de volgende twee dagen weer naar Rotterdam te gaan.

17 augustus 2007 – LIJST PIM FORTUYN OPGEHEVEN

Rotterdam – Na de uiterst slecht verlopen verkiezingen van 22 november 2006 (0 zetels) besluit het bestuur toch nog mee te doen bij de Provinciale Staten. Dat gebeurde in Zuid-Holland, Overijssel en Gelderland. In geen van de drie provincies werd een zetel behaald, waardoor ook de enig overgebleven Senaatszetel verloren ging. Omdat daardoor een deel van de subsidies wegvielen kwam er (opnieuw) een ledenraadpleging, waarbij een overgrote meerderheid stemde voor opheffing van de partij. Bij een eerdere stemming (21 juli) was dat ook al besloten, maar toen waren er niet genoeg leden aanwezig.

17 augustus 2009 – ROTTERDAMSE BADEEND (12 METER) LEKGESTOKEN IN BELGIË

Rotterdam – Het kunstwerk van Rotterdammer Florentijn Hofman van een 12 meter hoge badeend wordt vernield door onbekenden in Maasmechelen. Eerder lag een grotere versie al in Japan in een haven, maar in België zijn mensen er blijkbaar minder blij mee. Op Facebook komt een condoleanceregister. Twee weken later is de eend weer terug, gerepareerd en al.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.