19 maart 1956 – BEP VAN KLAVEREN NEEMT AFSCHEID VAN HET BOKSEN

Rotterdam – Op 48-jarige leeftijd (!) neemt Rotterdammer Bep van Klaveren afscheid van de bokssport. Hij moet in de laatste wedstrijd opgeven tegen de Duitser Handke, met een oogwond. Na de pauze werd Van Klaveren gehuldigd. Volgens de verslaggever van Het Vrije Volk kreeg Van Klaveren tal van bloemen en cadeaus.

Lees verder: Bep van Klaveren (48) bokst laatste wedstrijd

19 maart 1997 – ROTTERDAMSE KUNSTSCHILDER WILLEM DE KOONING OVERLEDEN

Rotterdam – De in Rotterdam geboren kunstschilder Willem de Kooning overlijdt in zijn studio in New York. Hij vertrekt op zijn 22ste naar Amerika en daar wordt hij de grondlegger van het abstract expressionisme. Zijn werk levert miljoenen op. In 1996 werd nog één van zijn werken verkocht voor 26 miljoen gulden. Dat was toen het hoogste bedrag dat ooit voor het werk van een levende schilder werd betaald.

19 maart 2014 – WILDERS VESTIGT AANDACHT OP ZICH MET ‘MINDER MAROKKANEN UITSPRAAK’

Den Haag – PVV-leider Geert Wilders zorgt voor veel ophef door na de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag aan zijn achterban te vragen of ze ‘meer of minder Marokkanen wilden in Nederland’. Het publiek scandeert ‘minder, minder’. De uitspraken (wat later een opgezet toneelstukje blijkt te zijn volgens de betrokkenen) zorgen ervoor dat duizenden mensen in Nederland aangifte doen van discriminatie. Hij wordt uiteindelijk vervolgd.