20 februari 1992 – VELDKAMP MAAKT EINDE AAN 16 JAAR ZONDER OLYMPISCH SCHAATSGOUD

Den Haag – De Haagse Bart Veldkamp verlost Nederland van een schaatstrauma, door voor het eerst in 16 jaar een Olympische titel te pakken bij de mannen. Hij is het snelst op de 10  kilometer. In 1976 was Piet Kleine de laatste die daarin slaagde, ook op de 10 kilometer.

 

20 februari 1994 – BROERS VAN DER VALK OPGEPAKT IN BELASTINGONDERZOEK

Voorschoten – Gerrit en Adrie van der Valk van de gelijknamige restaurantketen (uit Voorschoten) worden op Curacao opgepakt in een onderzoek naar belastingfraude. Zelfs echtgenotes en kinderen worden van hun bed gelicht. Het FIOD-onderzoek heeft betrekking op vier vestigingen en de Zilverfabriek van Van der Valk in Voorschoten. In maart komen de twee topmannen vrij. Na jaren procederen wordt de zaak afgekocht voor 213 miljoen gulden.

 

20 februari 2005 – LUBBERS STAPT OP NA SCHANDAAL

New York/Rotterdam  – De Rotterdamse oud-premier Ruud Lubbers stapt alsnog op na het schandaal rondom zijn persoon. Hij zou in mei 2004 een VN-medewerkster bij haar achterste hebben gepakt. Hij werd in de zomer van 2004 vrijgesproken, ondanks dat er in een geheim rapport meer dan genoeg bewijs tegen hem is. Nadat dat rapport in februari 2005 alsnog in de media terecht kwam, is Lubbers vandaag alsnog opgestapt.