21 maart 1951 – EERSTE MOLUKKERS ARRIVEREN IN NEDERLAND

Rotterdam – Op de Lloydkade in Rotterdam arriveren de eerste groepen Molukkers in Nederland. Tussen maart en juni 1951 komen er 12.000 verdeeld over twaalf zeereizen nar Nederland. Veel Molukkers komen via Amersfoort in kampen terecht. Aanvankelijk bestond het idee dat ze maar een paar maanden in Nederland zouden blijven. Als blijkt dat het toch een langer verblijf wordt, komen er speciale wijken voor Molukkers in plaatsen als Capelle aan den IJssel en Moordrecht.

Lees meer: 1951 – Eerste Molukkers komen in Rotterdam aan (RTV Rijnmond)

21 maart 2013 – PROTEST IN ROTTERDAM OVER ‘YUNUS’

Rotterdam – Bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam wordt actie gevoerd door Turkse-Nederlanders. Directe aanleiding is het plaatsen van het Turkse jongetje Yunus bij lesbische pleegouders. Ook zijn er Nederlanders die hun ongenoegen uiten over Jeugdzorg. Aanleiding om de actie hier te houden, is dat de Turkse premier Erdogan naar Rotterdam zou komen, maar hij kwam niet. Daardoor viel ook het aantal actievoerders tegen. Van de paar duizend die zich hadden aangemeld, kwamen er maar honderd.

21 maart 2002 – FEYENOORD VERSLAAT PSV IN KWARTFINALE UEFA-CUP

Rotterdam – Met een kopbal in de blessuretijd zorgt Pierre van Hooijdonk ervoor dat Feyenoord er in de kwartfinale van de UEFA-cup tegen PSV er alsnog een velenging uitsleept. Het worden strafschoppen, die Feyenoord wint. Later volgen nog een halve finale tegen Internazionale en finale tegen Borussia Dortmund, maar de kopbal van Pierre van Hooijdonk is een van de absolute hoogtepunten van de UEFA-cupwinst van Feyenoord in 2002.